MUNKASPART.HU

A Munkáspárt hivatalos honlapja

  
  
  

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Retro Majális és Nyereményjáték: 1. Díj egy Samsung táblagép (Tablet) 2. Díj egy 1TB-os külső merevlemez HDD 3. Díj egy MP4-es lejátszó

Retro Majális és Nyereményjáték

Retro Majális és Nyereményjáték

A Munkáspárt programja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Események

Március 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Balszemmel

Thürmer Gyula

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel. Ezután minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

Ki mentheti meg a világot a liberalizmustól?

Ki mentheti meg a világot a liberalizmustól?

A liberálisok nem nyugodnak bele, hogy Trumpnak és nem Clintonnak hívják az Egyesült Államok elnökét. A spontánnak becézett tüntetések nem sok vizet zavarnak. A migrációt korlátozó elnöki rendelet felfüggesztése már durvább, de belefér abba, amit az amerikai politikának hívnak. Flynn nemzetbiztonsági tanácsadó kierőszakolt lemondása azonban már egy jól irányzott liberális rakétacsapással ér fel.

Bővebben...

Makulátlan vörös inggel

Makulátlan vörös inggel

Május elsején az idén is sok mindenki megfordult a munkáspárti sátraknál. Magányos emberek, akik gondjaikat osztják meg velünk. Nem tudunk segíteni, de legalább meghallgatjuk őket. Másutt, ahol segíteni tudnának, senki sem kíváncsi rájuk. 

Jönnek fiatalok, akik közös fotót kérnek egzotikus szelfigyűjteményükbe vagy éppenséggel  videóinterjút az egyetemi beadványukhoz. Jönnek világmegváltók, akiket nem ismer el a világ, bár ők se nagyon ismerik el a világot. 

Bővebben...

Borsodi vagy soproni?

Borsodi vagy soproni?

A „Csengetett, Mylord?” brit televíziós sorozat egyik hősnője, az arisztokrata Meldrum lánya, Cissy az Egyesült Munkáspárthoz húz, és hasonszőrű barátaival vacsoraosztogatást terveznek. Min folyik a vita egész este? Barna kenyeret adjanak a szegényeknek vagy fehéret?

Bővebben...

Csak a jövő számít!

Csak a jövő számít!

Évszámok. Régebbiek és újabbak. Kedvesek és taszítóak. Kedvesek nekünk és taszítóak másoknak. Vagy éppen fordítva. Örömet idéznek fel vagy bánatot, lelkesítenek vagy elkeserítenek. Különbözőek, gyakran nagyon is. De egyben közösek. Megismételhetetlenek, visszafordíthatatlanok, megváltoztathatatlanok. Elmúltak. Történelem.

Bővebben...

Rabok legyünk vagy szabadok?

Thürmer Gyula

Rabok legyünk vagy szabadok? – tette fel a kérdést Petőfi 1848-ban.  A kérdés persze nem arra vonatkozott, hogy a szegény szabadulni akar-e a gazdagok, az elnyomok anyagi és szellemi rabságából. A Nemzeti dal az erősödő és öntudatosodó magyar földesúri osztály és a feltörekvő polgárság igényét fogalmazta meg arra, hogy több szabadságot, nagyobb mozgásteret kapjon Ausztriával szemben. Teljes függetlenséget Kossuthon kívül kevesen akartak, mondjuk esetleg a néptömegek, de az ő küldetésük sokkal inkább az volt, hogy vérezzenek a szabadságharc frontjain, mintsem, hogy beleszóljanak a „nagy politikába.”

Bővebben...

Sietnek a visegrádiak

Sietnek a visegrádiak

Merkel kancellár elzarándokolt a múlt héten Varsóba, hogy találkozzon a visegrádi négyek vezetőivel. Ő ezt legfeljebb konzultációnak szánta, és a V4-ek remélték úgy, hogy a német kancellár kérni jön.

Bővebben...

Vásárolj, magyar!

Vásárolj, magyar!

Vásárolj, magyar! Ha vasárnap akarsz, akkor vasárnap! Igaz, hogy mi aggódtunk a vasárnapi pihenődért. Küzdöttünk azért, hogy vasárnap a családdal légy, vagy templomba mehess. El is töröltük a vasárnapi nyitvatartást. De hát demokrácia, népuralom van kis hazánkban. S bizony jól mondta jó Rogán miniszterünk: „hat évvel ezelőtt arra kaptunk mandátumot, hogy az emberekkel együtt kormányozzunk." Úgyhogy, visszavonjuk a törvényt. Kiránduljatok a családdal szerdán, templomba menjetek hétfőn, vasárnap meg tépés a szupermarketbe!

Bővebben...

Vágjuk le a sárkány fejét! Mindet!

Vágjuk le a sárkány fejét! Mindet!

Hallottak már ilyet? Az MSZP neki esett a miniszterelnöknek, hogy tusnádfürdői beszédében „lenyúlta” az ötletüket a közös európai hadsereg létrehozására. Szó, ami szó, a szocik tavaly tényleg előálltak egy törvényjavaslattal. De mondják meg nekem, manapság ki vesz komolyan egy ellenzéki javaslatot?  A szocik persze bepipultak, mint a gyerek, akitől elveszik kedvenc játékát. Érthető is. Az EU emlegetésén túl nem sok mondanivalójuk van kis hazánk jövőjét illetően. 2018 pedig a nyakunkon van.

Bővebben...

Gyere, induljunk!

Gyere, induljunk!

A brit népszavazás jócskán ráijesztett a tőkés Európa vezetőire. Nem Nagy Britannia távozása ütötte szíven őket. Végül is a britek nem mindig voltak az EU tagjai. Csak 1973-ban csatlakozhattak. Szerettek volna előbb is, de nem ment. Tudod, miért? De Gaulle, a franciák legendás köztársasági elnöke megvétózta. Az EU-t annak tartotta, ami: a németek és a franciák számukra előnyös bulijának. A jón nem nagyon kívánt osztozni az angolokkal, akiket már a háborúban se szívlelt. Úgyhogy, haláláig az angolok nem tehették be a lábukat.

Bővebben...

Ötös a miniszterelnöknek!

Thürmer Gyula

Hajdu tanár úr akár ötöst is adhatna marxizmusból a miniszterelnöknek, ha beiratkozna a Szabó Ervin Akadémiára. Miniszterelnökünk ugyanis ismeri Marxot. Az idei évértékelőjében kis ízelítőt is kaphattunk ebből. „A magyar reformok működnek… Ezért, hölgyeim és uraim, szűklátókörű és ostoba minden osztályharcos politika.”- közölte polgári hallgatóságával.

Bővebben...