MUNKASPART.HU

A Munkáspárt hivatalos honlapja

  
  
  

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt programja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:


Írja be az alábbi képen látható biztonsági kódot:

A Mi szavunk a Tiétek ellen

Nézzünk be Mátyás király szülőházába!

Nézzünk be Mátyás király szülőházába!

Itt született Mátyás király. Az épület jelenleg a Kolozsvári Művészeti és Formatervezési Egyetem könyvtárának és egyes tantermeinek ad otthont. Az oktatási intézmény egyelőre a nyári tanítási szünet idejére tette látogathatóvá a történelmi épületet, az érdeklődők naponta 12 és 18 óra között tekinthetik meg a Mátyás-házat. (http://mti.hu)

Bővebben...

Az MSZP-nek csak a pénz számít, nem az emberek érdeke

Az MSZP-nek csak a pénz számít, nem az emberek érdeke

A Nyugati Fény birtokába jutott az MSZP budapesti párttanácsának hétfői üléséről készült jegyzőkönyve. Az ülés egyetlen napirendi pontja a budapesti választási bizottság tagjainak megválasztása volt – ez a testület irányítja majd az MSZP budapesti kampányát. A jegyzőkönyv szerint a budapesti választási bizottság elnöke Kunhalmi Ágnes lett, a kampányfőnök Őrsi Gergely, a bizottság tagjai pedig Hatvani Csaba, Horváth Csaba, Havas Szonja, Kiss László, Lukóczki Károly és Szenteczky János. A budapesti párttanács a tagokat egyhangúlag megválasztotta. Bár Botka a neki hűségesküt tevő Tóth Józsefet erőltette Budapesten, az angyalföldi polgármester nem lett a budapesti választási bizottság elnöke, de még tagja sem. (http://nyugatifeny.hu)

Bővebben...

A magyar szakszervezeti mozgalom talán utolsó esélye

A magyar szakszervezeti mozgalom talán utolsó esélye

Ma a munkaerő-hiány természetes módon javítja a dolgozók, a munkások egyéni és kollektív alkuhelyzetét a munkaadókkal szemben. A szakszervezetek számára ideális állapot állt elő ahhoz, hogy erőre kapjanak, megmutathassák a dolgozói érdekérvényesítés és érdekképviselet valódi szerepét és jelentőségét. Félreértés ne essék, a tőke soha nem ad magától. A tőke a profit maximalizálásában érdekelt, önérdek követő. De rá lehet kényszeríteni arra, hogy a munka, a munkások érdekeit is hajlandó legyen beszámítani, figyelembe venni. Nem a kormánytól kell várni a munkavállalói – szakszervezeti jogok megerősítését, hanem ki kell kényszeríteni azt. (http://kettosmerce.blog.hu)

Bővebben...

Paks: hajrá Munkáspárt!

Paks: hajrá Munkáspárt!

Kerezsi László a Magyar Munkáspárt jelöltje a paksi időközi polgármester-választáson –jelentette be Thürmer Gyula sajtótájékoztatón. A párt elnöke kiemelte, hogy a Magyar Munkáspárt 27 éve a dolgozó emberek, a szegények érdekeiért küzd, úgy gondolják, ez hiányzik a paksi önkormányzatból is. Azzal, hogy jelöltet állítottak, egyben jelzik, hogy támogatják a Paks II. beruházást – tette hozzá. (http://paksihirnok.hu)

Bővebben...

Kína-Oroszország: tárgyalást atomháború helyett!

Kína-Oroszország: tárgyalást atomháború helyett!

Wang Yi kínai külügyminiszter telefonbeszélgetést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. Síkraszálltak a Koreai félsziget nukleáris problémájának békés rendezése mellett. A két ország szoros kapcsolatban marad e kérdésben. Wang kiemelte: Oroszország és Kína kapujában megengedhetetlen a feszültség további növelése. Szükséges, hogy az USA és a KNDK is visszafogja magát. Lavrov aláhúzta: a koreai kérdés katonai megoldása elfogadhatatlan opció. (http://en.people.cn)

Bővebben...

A szerb dolgozók bevásárolnak az IKEA-val

A szerb dolgozók bevásárolnak az IKEA-val

Ünnepélyes keretek között nyílt meg az Ikea áruház Belgrádban, Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Aleksandar Vučić szerb államfő. Vučić elmondta, hogy mindenki, aki az autópályát használja el fog haladni ez mellett az áruház mellett, és látni fogják, hogy Szerbia egy normális és modern ország, amely ezen az úton fog tovább haladni. (http://www.vajma.info)

Bővebben...