MUNKASPART.HU

A Munkáspárt hivatalos honlapja

  
  
  
Kádár János megemlékezés 2017 július 08-án, szombaton. Gyere el, várunk! Hozd el a családodat, hívd el ismerőseidet! Mindenkinek itt a helye, akinek jó volt a szocializmus, aki becsülte Kádár Jánost!

Kádár János

Kádár János

A Munkáspárt programja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:


Írja be az alábbi képen látható biztonsági kódot:

Események

Június 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Elhunyt Szabó István: az ő idejében volt magyar mezőgazdaság

Elhunyt Szabó István: az ő idejében volt magyar mezőgazdaság
Pin It

Elhunyt Szabó István, volt országgyűlési képviselő, a volt MSZMP Központi Bizottságának és Politikai Bizottságának tagja. 38 éven át volt a helyi mezőgazdasági termelőszövetkezet elnöke, s haláláig a nádudvari központú Kukorica és Iparinövény Termelési Együttműködés (KITE) Zrt. elnöke, majd örökös tiszteletbeli elnöke. Több mint húsz évig vezette a Termelőszövetkezetek Országos Tanácsát (TOT). (http://mti.hu)

Szabó István nagyszerű, becsületes ember és kiváló szakember volt. Egyik kivitelezője a szocialista korszak mezőgazdaságának. Szerepe volt abban, hogy az ország akkori vezetése a mezőgazdaság fejlesztése mellett döntött, emellé pénzt is rendeltek. Két célkitűzés volt: ellátni a népet kínálati piacon alapvető élelmiszerekkel, illetve az, hogy a mezőgazdaság működjön közre a devizatermelésben. A szocialista mezőgazdaság a világ leghatékonyabb agrár termelőjévé vált. Ma az ország vezetése nem tudja, hogy mi legyen a mezőgazdasággal. Az agrártermelés az 1990. évi szint 65-67 százalékán van.