Képeslapküldés

Képeslapküldés

Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

PayPal adomány

Levelezésem

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Ki az EU-ból, ki a kapitalizmusból!

Ki az EU-ból, ki a kapitalizmusból!

Hétfőn ülést tartott a Munkáspárt Elnöksége. Áttekintette a brit EU-népszavazás utáni helyzetet, a különböző politikai erők, beleértve a nemzetközi munkásmozgalom pártjainak reagálását.

A Munkáspárt Elnöksége megállapítja:

Új korszakhoz érkeztünk Európában és Magyarországon is. Az európai kapitalizmus válságban van. Az európai tőke érzi a pusztulását. Bennünket akar víz alá nyomni, hogy ők felszínen maradjanak. Bennünket akarnak elpusztítani, hogy ők tovább élhessenek.

A brit népszavazás azt jelzi, hogy az angol tőke egy része most bevállalja a kilépést az EU-ból, hogy ne kelljen kilépni a kapitalizmusból.

Nyugat Európa vezetői nem a brit népszavazástól rémültek meg, hanem a mögötte lévő társadalmi elégedetlenségtől. Európa dolgozó tömegeinek elegük van abból, hogy a tőkések keressenek a válságon, a dolgozók meg fizessenek érte.

A brit népszavazás is mutatja, hogy az európai tőke közös intézményei, az EU elveszítették az emberek nagy részének bizalmát. A megoldás nem a pénz uralmának javítgatása, hanem a kapitalizmus leváltása, a közösségi társadalom megteremtése. Pedig az igazi megoldás: ki az EU-ból, ki a kapitalizmusból!