fbpx
Töröljék el a teljesítmény volumen korlátot,  a GDP 10 százalékát az egészségügynek! A Munkáspárt nyilatkozata Semmelweis nap alkalmából

Töröljék el a teljesítmény volumen korlátot, a GDP 10 százalékát az egészségügynek! A Munkáspárt nyilatkozata Semmelweis nap alkalmából (2)

Töröljék el a teljesítmény volumen korlátot,

a GDP 10 százalékát az egészségügynek!

A Munkáspárt nyilatkozata Semmelweis nap alkalmából

 

Semmelweis nap alkalmából köszöntjük az egészségügyi dolgozókat, egészségügyi, gazdasági, műszaki szakembereket és a munkájukat segítő minden dolgozót. 

A Munkáspárt követeli, hogy a kormány törölje el a 2004-ben bevezetett teljesítményvolumen korlátot, és a jövő évi költségvetésben az egészségügy kapja meg a GDP 10 százalékát.

E két intézkedés lehetővé tenné, hogy Magyarországon az egészség, a gyógyulás ne a pénztől függjön és minden állampolgárnak joga legyen az egészséghez.

A GDP 10 százalékából színvonalas ellátás lenne finanszírozható, az intézmények állapota is megfelelő lenne, az egészségügyi dolgozók többet kereshetnének és megszűnhetne a munkaerő elvándorlás.  

Magyarország óriásit lépne előre a magas színvonalú, a mindenkori igényeket maximálisan kielégítő egészségügyi ellátás felé.

 

Budapest, 2020. június 30.

 

Magyar Munkáspárt Elnöksége

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET