Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

PayPal adomány

Levelezésem

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

A Mi szavunk a Tiétek ellen

A postafiók-egyetem vándorúton

A postafiók-egyetem vándorúton

„Ez az egyetem egy postafiók-egyetem. Nincs önálló campusa, Csehországból Magyarországra vándorolt, most Magyarországról Ausztriába. Úgyhogy ez egy vándoregyetem, amelynek nincs referenciát jelentő bázisintézménye.” – nyilatkozta Heinz-Christian Strache, Ausztria alkancellárja, a Szabadság Párt (FPÖ) vezetője. (https://derstandard.at)

Bővebben...

Minimálbér: a tőke támadást indított a dolgozók ellen

Minimálbér: a tőke támadást indított a dolgozók ellen

A szociális partnerek nem tudtak megállapodni a 2019. január 1-jén hatályba lépő minimálbér és garantált bérminimum mértékében, elképzelhető, hogy jövő héten szerdán a kormány határoz a béremelésről - összegezték a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) munkaadói és munkavállalói oldalának képviselői a csütörtöki tárgyaláson történteket az MTI-nek. (https://www.napi.hu)

Bővebben...

Megszállók vagyunk Koszovóban és Afganisztánban

Megszállók vagyunk Koszovóban és Afganisztánban

Szijjártó Péter kijelentette, Magyarország készen áll arra, hogy további szerepet vállaljon Koszovó stabilitásának javításában. Jelenleg 398 magyar katona szolgál a balkáni országban, Magyarország a jövő nyárig legalább 60 fővel kívánja növelni az ott állomásozó katonái számát. Magyarország szerint fontos az afganisztáni helyzet stabilizálása, ezért a jelenlegi 106 fős jelenlétét további 40-nel egészíti ki. Emellett fenntartja az éves szinten 500 ezer dolláros (mintegy 141,5 millió forint) pénzügyi hozzájárulását az afgán védelmi erők támogatásához, és ezt az elköteleződését Magyarország 2024-ig meghosszabbította - emelte ki. (www.mti.hu)

Bővebben...

Brexit: az európai nagytőke nem akar precedenst

Brexit: az európai nagytőke nem akar precedenst

Theresa May abban reménykedett, hogy ő lesz a vezető, aki úgy viszi keresztül Nagy-Britanniát a Brexiten, hogy egyúttal elkerülik a durva szakítást a Konzervatív Pártban. Ez a lehetőség elszállt. A történelem azonban lehet, hogy lehetőséget ad a briteknek, hogy újragondolják a kilépést. (https://www.ft.com/content)

Bővebben...

Elektronikus jegyrendszer: csinálja már meg valaki!

Elektronikus jegyrendszer: csinálja már meg valaki!

A főváros az állammal közösen fejezi be a budapesti elektronikus jegyrendszer projektet - közölte Tarlós István főpolgármester kedden az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A főpolgármester elmondta: megegyezett Pintér Sándor belügyminiszterrel, valamint Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, hogy a főváros projektje rákapcsolódik a nemzeti elektronikus jegyrendszerre. A projektet valószínűleg elveszik a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK) - tette hozzá.
Tarlós István azt mondta: az állammal közösen fejezik be a projektet, ami "által még jobb lesz, mint lett volna". A projekt 2021-re készen lesz - tette hozzá. (www.mti.hu)

Bővebben...

Ölik egymást a kapitalisták

Ölik egymást a kapitalisták

Mészáros Lőrinc üzletember magánszemélyként megvásárolja a több jelentős agrárcéget tömörítő sárvári Mezort Zrt.-t. A vállalat korábban Simicska Lajos és Nyerges Zsolt nagybefektetők érdekeltségébe tartozott. Mészáros Lőrinc tulajdonszerzése a szükséges versenyjogi engedélyek megszerzése után zárulhat le. (https://www.agrarszektor.hu)

Bővebben...

Közösen a rabszolgatörvény ellen!

Közösen a rabszolgatörvény ellen!

Eredménytelenek voltak a tárgyalások, most már a szombati tüntetésre készülnek gőzerővel a szakszervezetek – nyilatkozta a Mércének Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. A megmozdulás a Jászai Mari térről indul majd– ahol 10 órától lesz gyülekező –, 11 órától pedig a Szent István körúton a Nyugati tér és és a Bajcsy-Zsilinszky út, valamint az Alkotmány utca érintésével vonulnak majd az Országház elé. (https://merce.hu)

Bővebben...