Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

PayPal adomány

Levelezésem

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

A Mi szavunk a Tiétek ellen

Demokrácia szlovák módra: kis pártok nem indulhatnak választásokon!

Demokrácia szlovák módra: kis pártok nem indulhatnak választásokon!

Szlovákiában törvényt fogadtak, amely azt is meghatározza, hogy egy párt végrehajtó szervének legalább kilenc tagból kell állnia. A parlamenti és az EP-választásokra összeállított jelöltlistáknak tartalmazniuk kell majd vagy az adott párt közgyűlésének taglistáját, melyen legalább 45 névnek kell szerepelnie, vagy a párttagok listáját, amelyen legalább kétszer annyi nevet kell majd feltüntetni, mint a jelöltlistán. Így, ha egy mozgalom például a parlamenti választáson 150 jelöltet indít, 300 tagot kell felmutatnia. A pártoknak továbbá egy nyilvántartást is vezetniük kellene a tagjaikról, melyben fel kellene tüntetni a tagok nevét, lakhelyét, aláírását, valamint egyéb személyes adatokat. (https://ujszo.com)

Bővebben...

Támogatjuk a vasutas dolgozók harcát

Támogatjuk a vasutas dolgozók harcát

Tizenöt százalékos béremelést kérnek jövőre a vasutasok, s erről mielőbb megkezdenék a cégvezetéssel a tárgyalásokat – jelentette be Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke. A VSZ a cégnél működő két másik érdekvédelmi tömörüléssel közösen írt levélben felkérte Homolya Róbert elnök-vezérigazgatót, hogy október 25-ére hívja össze a Vállalati Érdekegyeztető Tanácsot, hogy mielőbb elkezdhessék az érdemi tárgyalásokat. (https://www.vsz.hu)

Bővebben...

A hatalom nem törődik a szegényekkel

A hatalom nem törődik a szegényekkel

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat legfrissebb jelentése szerint 2017-ben a magyar lakosság 25,6 százaléka élt szegénységtől vagy társadalmi kirekesztettségtől fenyegetetten: ez a nők 26,1 százalékát, a férfiak 25 százalékát, a 18 évnél fiatalabbak 31,6 százalékát és a 65 évnél idősebbek 16,8 százalékát érintette. (https://ec.europa.eu)

Bővebben...

Halál a magyar almára?

Halál a magyar almára?

Míg az almatermelésben az egy évvel ezelőttihez képest akár 40-50 százalékos emelkedtek egyes ráfordítások, addig a felvásárlási árak 50-73 százalékkal (!!!) csökkentek. Alkalmi munkások nap díja 5000 forintról 7500-ra nőtt, a pétisó tonnánkénti ára 40 százalékkal 70 ezerre emelkedett. Ezzel párhuzamosan a léalma felvásárlási ára közel 75 százalékkal zuhant, 50-60 forintról 12-16-ra, az étkezési alma felvásárlási ára 40-60 forint, ami nagyjából 55 százalékkal alacsonyabb az egy évvel ezelőttinél. (https://mfor.hu)

Bővebben...

Koszovó-Szerbia: a Nyugatnak jól jönne egy balkáni háború

Koszovó-Szerbia: a Nyugatnak jól jönne egy balkáni háború

A régió kulcsfontosságú problémája, amely fenyegeti Szerbia szuverenitását és területi egységét, nem más, mint a koszovói összetett helyzet, mondta a Milan Mojsilović, a szerb hadsereg vezérkari főnöke. A pristinai kormány az utóbbi időben egy sor olyan intézkedést hozott, amelyek hozzájárultak a régió destabilizálásához. Milan Mojsilović nyugalomra intette a szerb közvéleményt: a szerb hadsereg megvédi Szerbiát. (www.novosti.rs)

Bővebben...