fbpx
Munkáspárti üdvözlet a kínai pártkongresszusnak

Munkáspárti üdvözlet a kínai pártkongresszusnak

Nyomtatás

Október 18-án reggel kezdődik a Kínai Kommunista Párt 19. Nemzeti Kongresszusa. 2287 küldött vesz rész. A kongresszus értékeli az elmúlt öt évet, s dönt az új feladatokról. (http://news.xinhuanet.com)

A Munkáspárt levélben köszöntette a Kínai Kommunista Párt 19. Nemzeti Kongresszusát-

Az elmúlt öt éveben Kína erősebb lett. Milliókat emelt fel a szegénységből, az ország valamennyi lakosa számára jobb életkörülményeket teremtett, biztos és boldog jövőt teremtett a jövő nemzedékeinek. – olvasható a levélben.

Kína ma a világ békéjének és biztonságának őre, reményt ad emberek milliárdjainak, akik háború nélküli világban akarnak élni.- emeli ki a levél. A Munkáspárt megelégedéssel nyugtázza, hogy az elmúlt években intenzíven fejlődtek Magyarország és a Kínai Népköztársaság kapcsolatai. A két ország együttműködése átfogja a gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatok széles körét. A Magyar Munkáspárt a jövőben is mindent megtesz a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztéséért.

A Magyar Munkáspárt megerősíti szolidaritását és barátságát a Kínai Kommunista Párttal. Nagy megtiszteltetés, hogy a kommunista és munkáspártok nemzetközi tanácskozásnak Munkacsoportjában együtt munkálkodhatunk minden haladó erő további erősítéséért.