fbpx
Végleg elutazik Kuba budapesti nagykövete

Végleg elutazik Kuba budapesti nagykövete

Nyomtatás

Julio César Cancio Ferrer, a Kubai Köztársaság magyarországi nagykövete négy esztendő elteltével most végleg hazautazik. November 13-án a kubai nagykövetségen a budapesti diplomáciai testület számos tagja, ismerősei és barátai búcsúztatták, köztük a Munkáspárt elnöke is. (http://www.embacuba.hu)

Tapasztalt diplomatát ismertünk személyében, aki több mint ötven évet töltött diplomáciai szolgálatban. Öt évtized alatt megtanultam, hogy a diplomáciához kitartás és türelem kell. A dolgok beérnek, csak dolgozni kell érte. Julio César Cancio Ferrer munkája meghozta gyümölcsét. Sok feszültséggel teli esztendő után a magyar külügyminiszter ellátogatott Kubába.

Julio César Cancio Ferrer nem csak kormányát képviselte nálunk. A Kubai Kommunista Párt politikáját, a kubai forradalom szellemiségét hozta el Budapestre. Biztatta mindazokat, akik hisznek egy jobb és emberibb társadalomban, hogy Kuba népe kitart a szocializmus és a függetlenség ügye mellett. Budapesti missziója idején a kubai párt-és állam vezetői fogadták Havannában a Munkáspárt küldöttségét. Köszönjük, Nagykövet Elvtárs, és jó egészséget!