fbpx

Mi - Ti

Davos 2019: félnek a szegények lázadásától

Davos 2019: félnek a szegények lázadásától

Annak ellenére, hogy több „sztárpolitikus” is hiányozni fog Davosból, a Világgazdasági Fórum (WEF) ma kezdődő show-műsorának folytatódnia kell. Az, hogy néhány fajsúlyos ember nem vesz részt az eseményen bokros teendőire hivatkozva, nem jelenti azt, hogy mintegy háromezer gazdag és befolyásos ember ne gyűlne össze egy kis eszmecserére a világ dolgairól a svájci üdülőfaluban. (www.magyaridok.hu)

Davosban ott vannak a milliárdosok, és mindenki más, aki dönt az emberek milliárdjainak sorsáról. Csak éppen ők nincsenek ott.  A világ milliárdosainak ma több pénzük van, mint valaha. – állítja az Oxham International. A világ 26 leggazdagabb emberének 1.4 trillió dollár van a kezében. Ez cirka annyi, mint amennyije a világ másik 3,8 milliárd lakójának van.

A dolgozók, a szegények nem lesznek ott. Bár ez sem egészen igaz. A tőkés világ vezetői tudják. hogy ha ők nem tudnak megegyezni a világ újrafelosztásáról, jönnek a kiszolgáltatott milliók és százmilliók, hogy igazságot tegyenek és egy emberi világot teremtsenek.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET