fbpx

Mi - Ti

A Munkáspárt egy más Európát akar

A Munkáspárt egy más Európát akar

Nyilvántartásba vette az Egységes Magyar Nemzeti Néppártot a május 26-ai európai parlamenti (EP-) választásra hétfőn a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), ezzel 24-re nőtt a választáson indulni szándékozó jelölőszervezetek száma. (www.mti.hu)

A Munkáspártnak világos véleménye van az EU jövőjéről. Az európai egyesült államok, ami mellett Gyurcsány felesége kardoskodik hangosan, elfogadhatatlan, hiszen leplezetlenül a bankok uralma alá hajtaná a dolgozó embereket, a népeket, felőrölné a nemzetek önállóságát.

Az MSZP és társai maszlagját a szociális Európáról nem vesszük be. Az EU ugyanis sohasem volt a dolgozók érdekvédelmi szervezete. Az EU az európai nagytőke érdekeit érvényesíti.

A Fidesz a menekültügyre hegyezi ki a kérdést, és a nemzetek Európáját akarja. Nos, a Munkáspárt is úgy véli, hogy Európa jövőjét nem lehet a migránsok tömegeire építeni. Nem azért mondjuk ezt, mert a Fidesz ezt mondja. Azért mondjuk, mert ez a véleményünk. A migráció a tőke fegyvere, arra használja, hogy megossza, megtörje a dolgozó tömegek harcát, és egyúttal szétzúzza a nemzetek védekező erejét.

A Munkáspárt egy másik Európa képét vázolja fel. Egy olyan Európáét, ahol a nemzetek erősek, és amelyben nem a pénz, a tőke érdekei döntenek, hanem a népek, a dolgozó tömegek érdekei.  A dolgozók, a népek demokratikus együttműködése az egyetlen, ami megóvhat bennünket egy pusztító háborútól Oroszország ellen. Nos, ezt is ki kell mondanunk május 26-án!

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET