fbpx

Mi - Ti

Munkáspárt: a szakszervezet számunkra, nem versenytárs, hanem barát és szövetséges.

Munkáspárt: a szakszervezet számunkra, nem versenytárs, hanem barát és szövetséges.

Nagyjából 1500 ember vonult a szakszervezetek felhívására a Kodály köröndről a Városligetbe. A Magyar Szakszervezeti Szövetség, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma által meghirdetett demonstráción a szakszervezetek követeléseink adnak nyomatékot. (www.nepszava.hu)

A Munkáspárt és a szakszervezetek felvonulása kis időkülönbséggel ugyanúgy a Kodály köröndről indult. A gyülekező szakszervezeti dolgozók hallhatták a Munkáspárt üzenetét: „Örülünk a sikereknek, amelyeket a szakszervezetek elértek az elmúlt hónapokban. Szívből kívánjuk, hogy küzdjenek tovább!

A szakszervezet számunkra nem konkurencia, nem versenytárs, hanem barát és szövetséges. Több mint száz esztendő tapasztalatából tudjuk: ha erős a szakszervezeti mozgalom, erős a munkáspárt is. Ha erős a szakszervezet és erős a munkáspárt, akkor erős a munkás is, erős a dolgozó is.

Ezt tudják a tőkések is. Sőt még jobban is tudják, mint mi. Ezért mindent elkövetnek, hogy ne legyünk erősek, se a szakszervezet, se a munkáspárt, s főleg ne legyen erős a munkás, a dolgozó.

Ha a múltról vitatkozunk a jelen problémái helyett, a tőkések nyertek. Ha a tőkés sajtó hírei alapján ítéljük meg egymást őszinte párbeszéd helyett, a tőkések nyertek. Ha tőkés pártok rokonszenvét keressük egymás barátsága helyett, a tőkések nyertek.  S ha a tőkések nyernek, akkor a munkások, a dolgozók lesznek gyengébbek.”

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET