fbpx
A Görög KP megőrizte pozícióit

A Görög KP megőrizte pozícióit

Nyomtatás

A Görög Kommunista Párt megőrizte pozícióit a július 7-i görögországi parlamenti választásokon. 299 ezer szavazatott kapott, ami a szavazatok 5,3 százalékának felel meg. Továbbra is 15 mandátummal fognak rendelkezni az új parlamentben. A választást a konzervatív Új Demokrácia párt nyerte meg a szavazatok 39,85 százalékával. 158 képviselőjével abszolút többséget szerzett a 300 fős parlamentben. Az eddig kormányzó Sziriza 31,53 százalékkal a második lett. (https://www.euronews.com)

A tőke elérte azt, hogy az embereket ismét sikerült manipulálni. Elégedetlenek voltak a Sziriza politikájával, de tömegében mégsem a KKE-re szavaztak, hanem egy konzervatív pártra. A tőke a hagyományos váltógazdálkodást akarja. Azaz, akármelyik tőkés párt is győzzön, a kapitalizmus léte, a NATO- és EU-elkötelezettség nem kerülhet veszélybe.

 

A KKE eredménye jelentős siker. A tőke ugyanis a görög kommunista mozgalom felszámolására törekszik.  A tőke ezt nem tudta elérni. A KKE felismerte a veszélyt, s a szó legszorosabb értelmében minden egyes szavazatért kemény csatát folytattak és megvédték az eddigi pozíciókat.