fbpx

Balszemmel

Thürmer Gyula - Balszemmel

Kire szavazzunk?

Nem szeretem az ellenzéki előválasztási hercehurcát. Amerikában az amerikaiaknak találták ki, akik elhiszik, hogy ettől nagyobb a demokrácia. Nem az! Ugye, Önök sem felejtették el, hogy Biden némi csalafintasággal, mondhatnánk, csalással lett az Egyesült Államok elnöke?

Az amerikaiak a világra tukmálják a termékeiket, de rajtunk múlik, hogy mit veszünk át. Az előválasztás olyan, mint a mezőgazdaságban a génmanipulált kukorica. Átalakítja, rombolja a szervezetünket. A GMO-s kukoricát nem engedjük be Magyarországra. A politikai génmanipulációt is meg kellene állítani, amíg nem késő!

A múlt vasárnap este közel egy millió ember nézte meg a televízióban vagy az interneten az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitáját. A liberális oldal politikai génmanipulációja tehát elindult. De tegyük félre az érzelmeinket, nézzük, hogy mi is történt!

Az ellenzéki jelöltek egységesen hazudnak. Magyarország romokban hever! – állították ország-világ előtt. Nem mondom, sok a gond, de azért Magyarország működik. Tény, hogy Magyarország jobban vészelte át a koronavírus egészségügyi és gazdasági következményeit, mint sok más ország. Rengeteg minden épül az országban, és nem csak bankok és hivatalok, mint a liberális kormányok idején, hanem múzeumok, sportlétesítmények, vasutak és közutak.

Az ellenzéki uraknak javaslom, hogy menjenek át Ukrajnába, ahol kedvencük, Zelenszkij elnök próbálja amerikanizálni a jobb sorsra érdemes ukrán népet! Kenyér és víz, lassanként csak ez marad nekik. Az egészségügy képtelen megbirkózni a koronavírussal, a szemét ellepi a városokat.

Ha az alapkérdésben hazudnak, akkor innen tovább minden hamis. Le kell számolni az Orbán-rendszerrel, mondván, hogy mindenért ők a felelősek! Csattanjon a bilincs a főügyész kezén! Fel kell függeszteni a jogállamot, vagyis nem kell betartani az eddigi törvényeket, mert azok a Fidesz törvényei! Meg kell szüntetni a kétharmados törvényeket, azonnal ki kel dobni az alaptörvényt, és főleg be kell engedni az LMBTQ-aktivistákat az iskolákba.

Mondjuk a népnek azt, amit hallani akar! A minimálbért mindenki emelni akarja, ígérjük meg mi is! Karácsony nettó 200 ezret ígért, cirka annyit, amennyit a Munkáspárt 2018-ban követelt.

Az egészségüggyel mindenkinek van baja. Ígérjük meg, hogy rendbe tesszük! Mondjuk úgy, hogy önkormányzati hatáskörbe tesszük vissza a kórházakat. Arra senki sem válaszol, hogy mitől lesz jobb a kórház, ha a városi polgármester felügyeli és nem a kormány.

Fekete-Győr András bevezetné a négynapos munkahetet, az egyéni nyugdíjszámlát, és az eurót is.

Az adórendszert is megváltoztatnák. Karácsony még vagyonadót is bevezetne. Na nem mindenre, hanem a különösen értékes vagyontárgyakra! Márki-Zay nem gatyázna, egyszerűen elkobozná az ilyen tárgyakat.

Dobrev szemében Kína a legnagyobb tüske. El is menne azonnal Pekingbe és a kínai vezetés szemébe vágná, hogy nem kell sem a Fudan Egyetem, sem a Belgrád-Budapest vasútvonal. Hát igen! Minek is hasznosítani a korunk tendenciáit jelentős mértékben meghatározó kínai civilizációt? A Belgrádba vezető vasút pedig maradjon a 21. században is is egyvágányú! Minek is két vágány? Minek a Balkánt összekötni Európával?

Az ellenzék egységének hangoztatása mellett mindenki igyekezett valamivel kitűnni. Karácsony a nemzetet akarja egyesíteni. Dobrev Európává akarja változtatni kis hazánkat. Fekete-Győr a nemzedékváltásra tesz, mindenkitől meg akar szabadulni, aki az elmúlt harminc évben szerepelt a politikában. Jakab Péter ezúttal is a „nép egyszerű fiát” játszotta, több bért követelve a „melósoknak”.

A vita részvevői természetesen hallgattak arról, hogy Magyarországon harminc éve kapitalizmus van. Nem a józanész, nem az emberek érdekei alapján döntenek. A pénz az úr.

Hallgattak arról is, hogy a magyar társadalom számos gondja nem attól van, hogy a Fidesz vezeti az országot. Korrupció azért van, mert a pénz a meghatározó és nincsenek független ellenőrző szervek. Senki sem vetette fel például azt, hogy legyen joguk az embereknek ellenőrizniük és visszahívniuk a képviselőket. Amíg erre nincs lehetőség, addig az ellenzék szabadon bohóckodhat a parlamentben, a kormány pedig bármit keresztül verhet a számszerű többségével.

Szó sem esett arról, hogy jó-e nekünk az Európai Unió. De arról sem, hogy miért szereti az Orbán-kormány ennyire a Vucic-féle szerb vezetést, amely mindent megígér, de a migránsokat nem állítja meg Szerbia déli határán, hanem felengedi őket a magyar határig.

Senki sem beszélt a NATO-ról. Senki sem bírálta, hogy a magyar kormány nyáron megegyezett az amerikaiakkal arról, hogy szabadon, és ezt szó szerint kell érteni, használhatják a kecskeméti és a pápai légibázist és a tatai szárazföldi bázist.

Kire szavazzunk jövőre? Én azt mondom, hogy ne a pártpropagandára, ne a vitaműsorokra hallgassunk, hanem a józan eszünkre! Ne dőljünk be annak, hogy csak a Fidesz és a liberálisok között lehet választani.

A Munkáspárt kínálja a harmadik választás lehetőségét. A Munkáspárt akarja egyedül, hogy az emberek maguk döntsenek sorsukról. Maguk ellenőrizhessék azokat, akik a nevükben törvényeket hoznak és az országot irányítják. A Munkáspárt az egyetlen, amely megadóztatná a milliárdosokat. Az egyetlen párt, amely engedné, hogy a nők 55 éves korukban, a férfiak 60 évesen mehessenek nyugdíjba. A Munkáspárt az egyetlen, amely kivinné Magyarországot az EU-ból és a NATO-ból. Ez a jó választás!

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET