fbpx

Balszemmel

Thürmer: Budapestet látni és dolgozni érte

Nápolyt látni és meghalni, mondták réges-rég a nápolyiak, utalva arra, hogy a város olyan szép, hogy ha csak egyszer láttuk, már mindent láttunk, amit látni érdemes.

Tősgyökeres pestiként szívesen mondanám ugyanezt a mi városunkról, de ez nem csak költői túlzás lenne, hanem egyszerűen nem lenne igaz. Budapest látott már jobb időket, és nagyon bízunk abban, hogy még jönnek ilyenek. De ehhez nem meghalni kell. Budapestért dolgozni kell, és sokat!

Thürmer: Történelmi látogatás

Történelmi pillanatban érkezik hazánkba Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke. Európa rohan a világháború felé. Atomháborúval nézünk szembe. Az elejét Hirosima alapján talán el tudjuk képzelni, de a végét csak feltételezni tudjuk: az emberiség elpusztítása.

Thürmer: NATO: 75 év hazugság

A NATO külügyminiszteri találkozójának képeit nézegetve Petőfi kérdése jut eszembe: „Milyen lárma, milyen vígadalom! Mi légyen ez? talán lakodalom?”

Nem, nem lakodalom! Szülinapot ünnepeltek, a NATO 75. születésnapját.   Mosoly, nevetés, jó hangulat. Mint egy baráti bulin, puszi jobbra, puszi balra. Miért is ne? A harminckét miniszterből nyolcan nők.

Thürmer: Ne engedjük az első pofont!

Elhatároztam, hogy nem írok a Magyar Péter-ügyről. A szemétről nem írni kell, hanem eltakarítani. Az utcáról is, a közéletből is.

De közben láttam az incidenst Magyarék tüntetésén. A Hír TV munkatársa végezte a munkáját, tudósított. A tömegből előbb bekiabálások, majd ökölrázások. A tömeg közelebb és közelebb a tudósító nőhöz. Végén bezárult a kör körülötte. Elcsattan az első pofon?

Az önkormányzat szolgálja az embereket!

Ismeri Ön a polgármesterét? Már úgy értem, hogy a nem a televízióból vagy a botrányrovatokból, hanem úgy, szemtől-szembe, élőben?

Ismeri Ön az önkormányzati képviselőjét? Szokott találkozni vele? Felhívta már Önt telefonon? Nem a választások előtti automata hívásokra gondolok, hanem olyan „hogy van, miben segíthetek” hívásra.

Mit kapott Ön a polgármesterétől vagy a képviselőjétől 2019 óta? Lakást, segélyt, tűzifát, munkát, mit? Esetleg semmit?

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET