fbpx

Balszemmel

Thürmer Gyula - Balszemmel

Megöltek egy rendőrt. Egy bűnöző ölt meg egy rendőrt. A rendőrt, aki a törvény, a rend, az emberek biztonsága érdekében lépett fel. Baumann Péter r. főtörzsőrmester hősi halott. Gyászol a család. Gyászol a rendőrség. A gyászban mi is osztozunk.

Thürmer Gyula - Balszemmel

Lassan egy éve, hogy Európában dúl a háború. Ne áltassuk magunkat, hogy a harc Ukrajnában folyik, és nem nálunk! A háború bármikor átlépheti a határt.

Thürmer Gyula - Balszemmel

Kétszáz éve született Petőfi Sándor. „A nagy költők nem véletlenül szólalnak meg...A nemzet, a nagy család előre készülődik az eseményre. Előre kioktatja a dajkákat, akik az újszülöttet ápolni fogják, szájába adják az anyanyelv szavait.” – írja Illyés Gyula gyönyörű Petőfi-életrajzában.

Thürmer Gyula - Balszemmel

„Ma tán a béke ünnepelne, A Messiásnak volna napja” – írta Ady Endre 1899 karácsonyán. „De nincs itt hála, nincs itt béke: Beteg a világ, nagy beteg...”

Ady szavait sokan ismerik, de a zseni sohasem válik közhellyé, és értékeket felejtő, sőt értékeket romboló világunkban Ady idézése már-már felér a kultúra és a józan ész védelmével.

Beteg a világ, nagy beteg, mondhatnánk mi is, de ma már ez nem elég. Ma már tudjuk a betegség okát, és talán új Messiás sem kell a gyógyuláshoz.

A pénz, a tőke hajtja az emberiséget a mai háborúkba. A tőke globálissá tette a világot, összekapcsolta az embereket és most megrettent. Már nem képes uralni a világot, nem képes maga alá gyűrni az emberiséget.

Thürmer Gyula - Balszemmel

A hétkezdet szenzációja Matolcsy György közlése volt, miszerint „a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van". Nem tudni, hogy ez pontosan mi: bejelentés, kijelentés vagy feljelentés. Az igekötő kiválasztását a kedves olvasóra bízzuk.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET