fbpx

Balszemmel

Thürmer Gyula - Balszemmel

Minap egy nógrádi település, Karancslapujtő polgármesterével beszélgettem. Volt itt az elmúlt években minden, mondta. Jött a covid, jöttek a korlátozások, a kormányzati elvonások, most még a háború is. Még ukrán menekült családot is befogadott a község. Nehéz? Igen, nehéz! Kevés a pénz? Igen, kevés! De nem lehet bezárni az önkormányzatot, nem lehet a kormányra vagy az atyaúristenre mutogatni. Élni kell! Felelősek vagyunk az emberekért.

Thürmer Gyula - Balszemmel

Az ukrajnai háború nyomán az Európai Unió végképpen eltűnhet, vagy ha meg is marad, technikai irányító marad az amerikaiak által irányított világban.

Tetszenek emlékezni? Az első világháború behozta az Egyesült Államokat Európa sorsának eldöntésébe. Az amerikaiak először szólhattak bele abba, hogy milyen legyen a háború utáni kontinens. Az amerikai politikai és szellemi jelenlét gyökeret vert, de akkor még legalább a katonáikat haza vitték.

Elég az ukrán mocsárból!

Megmondom őszintén, elegem van az ukránokból. Sajnálom az ukrán embereket, akiket belevittek a háborúba, de nem értem, hogy miért nem szól senki a háború ellen. Erre lehet azt mondani, hogy Zelenszkij mindent betiltott, és kiirt mindenkit, aki ellene van. De a hatmillió emigráló ukrán közül az Európai Unió biztonságos falai között akadhatna néhány bátor is.

Mi lesz, ha ledobják az atombombát?

Az orosz kőolajimport leállítására tett EU-javaslat „így, ebben a formájában felér egy magyar gazdaságra ledobott atombombával” – mondta múlt heti rádióinterjújában Orbán Viktor.

Ha magyar miniszterelnök szájából hangzik el ilyen kijelentés, az nem tekinthető egyszerű szónoki fogásnak. Orbán Viktorról pedig tudjuk, hogy nagy körültekintéssel válogatja meg szavait.

Akkor pedig baj van! Mindenekelőtt tudjuk azt, hogy az EU-ban van olyanok, akik minden további nélkül ledobnák a gazdasági atombombát Magyarországra. Minden tiszteletet megérdemelnek a kormány erőfeszítései, sőt küzdelmei, amelyeket az EU fórumain folytat a magyar érdekeket sértő, sőt a magyar létet veszélyeztető akciók ellen.

Május 9.: mi az életet választjuk!

Hetvenhét esztendeje, 1945. május 9-én ért véget a második világháború Európában. Hitler Németországa megadta magát. Totális vereség ide, totális vereség oda, a németek még megpróbáltak ravaszkodni. Már május 7-én aláírtak egy kapitulációs okmányt Reimsben, az amerikai főhadiszálláson. A szovjetek azonban szóltak, hogy Reims Franciaországban van, és ha nem tévednek, Németország fővárosa Berlin. Berlinben pedig speciel ők vannak. Úgyhogy a németeknek is itt kell megadni magukat.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET