fbpx

Balszemmel

Thürmer Gyula - Balszemmel

Mindenki szeretne modern lenni. Végül is a modernség azt jelenti, hogy részesei vagyunk a kornak, sőt a jövő felé is tekintünk. A modernség igényében életösztönünk van jelen. Tudjuk, hogy az élet mindig előrelépést, újítást, alkotást, teremtést hoz magával.

Thürmer Gyula - Balszemmel

Kedvenc piacomon, amelynek nevét nem árulhatom el, mivel egyik árusnak sem kívánok egy váratlan adóellenőrzést, csend és nyugalom fogadott a múlt vasárnap. Gondoltam, hogy a miniszterelnök szombati bejelentése arról, hogy „az orvosok bérében egy áttörő erejű javulást kell elérnünk” csak-csak feldobja a piac népét. De nem!

Némaságunkkal ne váljunk a gyújtogatók cinkosaivá!

Mikor e sorokat írom, dörögnek a fegyverek. Ismét! Most éppen azerbajdzsáni és örmény katonák lövik egymást. Közben Kelet-Ukrajnában ukránok lőnek ukránokra. Belaruszban pedig fegyverben áll a hadsereg, hogy megvédje a hazát a lengyel és litván háborús ámokfutókkal szemben. Nincs világháború, de a világ háborúban áll.

Amerika elnököt választ

Ezt a pár hetet most már féllábon is kibírjuk. Hogy mi lesz november 3-án? Na, ne tessék már szégyent hozni őszülő fejemre! Elnökválasztás lesz! Amerikában!

Az angoloknál fogadásokat lehet kötni a befutóra is, a vesztesre is. Na, ja, Angliában nem csak az oxfordi college-ok gyepje többszázéves, a demokrácia is az. Nálunk még várni kell. A gyepre is. A demokráciára is.

Thürmer Gyula - Balszemmel

Járványból ki, járványba be. Ez az év már ilyen. Az ember kapott egy pofont. A természet jelezte, hogy még nem győztük le.

A kormány tette a dolgát. Jól vagy rosszul, döntsd el Te! Jobban jártunk volna, ha az egykori járványkórházakból többet hagynak meg, akkor most nem kellett volna tízezrével kiüríteni a kórházi ágyakat és leállítani a mindennapos egészségügyi ellátást. Tudod, nem kell szeretni a szocialista múltat, de nagy hülyeség lerombolni azt, ami jó.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET