fbpx

Balszemmel

Balszemmel

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel. Ezután minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

Thürmer: NATO: 75 év hazugság

A NATO külügyminiszteri találkozójának képeit nézegetve Petőfi kérdése jut eszembe: „Milyen lárma, milyen vígadalom! Mi légyen ez? talán lakodalom?”

Nem, nem lakodalom! Szülinapot ünnepeltek, a NATO 75. születésnapját.   Mosoly, nevetés, jó hangulat. Mint egy baráti bulin, puszi jobbra, puszi balra. Miért is ne? A harminckét miniszterből nyolcan nők.

Thürmer: Ne engedjük az első pofont!

Elhatároztam, hogy nem írok a Magyar Péter-ügyről. A szemétről nem írni kell, hanem eltakarítani. Az utcáról is, a közéletből is.

De közben láttam az incidenst Magyarék tüntetésén. A Hír TV munkatársa végezte a munkáját, tudósított. A tömegből előbb bekiabálások, majd ökölrázások. A tömeg közelebb és közelebb a tudósító nőhöz. Végén bezárult a kör körülötte. Elcsattan az első pofon?

Az önkormányzat szolgálja az embereket!

Ismeri Ön a polgármesterét? Már úgy értem, hogy a nem a televízióból vagy a botrányrovatokból, hanem úgy, szemtől-szembe, élőben?

Ismeri Ön az önkormányzati képviselőjét? Szokott találkozni vele? Felhívta már Önt telefonon? Nem a választások előtti automata hívásokra gondolok, hanem olyan „hogy van, miben segíthetek” hívásra.

Mit kapott Ön a polgármesterétől vagy a képviselőjétől 2019 óta? Lakást, segélyt, tűzifát, munkát, mit? Esetleg semmit?

Thürmer Gyula - Balszemmel

A mostani hét legtöbbet ígérő eseménye vitathatatlanul az „Egy övezet, egy út” programban együttműködő országok csúcsértekezlete Pekingben.

Thürmer Gyula - Balszemmel

,,A következő háborúnak úgy kell kinéznie, hogy nem vívjuk azt meg!” – nyilatkozta a Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter úr minap.

Zseniális! Hogy miért nem küldött a teremtő ilyen államférfit a 20. század két világháborúja előtt? Akkor nem lett volna pusztítás, nem halt volna meg sokmillió ember, nem lett volna Trianon! Szóval, legyen háború, de olyan, amit nem vívunk meg!

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET