fbpx

Mi - Ti

Mit ígért Orbán a nagyvállalatoknak?

Évi több mint 800 milliárd forintos bevételt vár a kormány az erre és a következő esztendőre bevezetendő extraprofit-különadókból – közölte a kormány. Ok! A nagycégek extraprofitjának lefölözése remek ötlet. De azt is tudjuk, hogy kapitalizmusban élünk. Elképzelhetetlen, hogy a nagycégek önként és dalolva alávessék magukat a kormánynak. Orbán bizonyára ígért valamit cserébe. De mit? Mivel kompenzálja Orbán a nagyokat? Mi mit fizetünk ezért?

Ukrajna megtámadhatja Belaruszt

Lukasenko belarusz elnök elrendelte, hogy a belarusz-ukrán határ védelmének megerősítésére csoportosítsák át a belarusz fegyveres erők egy részét és hozzák létre a déli hadműveleti parancsnokságot. A belarusz értékelés szerint reális a veszélye annak, hogy Ukrajna lengyel támogatással kiterjeszti a hadműveleteket Belarusz déli részére. Az ukrán vezetés célja ugyanis a háború bármi áron történő elnyújtása.

A lengyelek felégetik a hidakat

Lengyelország követve más kelet-európai országokat kivonul a Nemzetközi Gazdasági Együttműködési Bankból (IBEC). Putyin orosz elnök és Orbán magyar miniszterelnök megállapodása értelmében a bank néhány éve Budapestre költözött azzal a céllal, hogy a kelet-európai országok gazdasági fejlődését segítse. Az orosz tőke bekapcsolódása segíthette azt, hogy a térség országai pénzügyileg több lábon álljanak, tehát ne csak a nyugati bankok legyenek jelen. A lengyelek a csehekkel, románokkal és másokkal együtt felégetik az Oroszországgal való gazdasági együttműködés hídjait és alárendelik magukat a nyugati pénzügyi világnak.

Kádár a szocializmus építőmestere volt

Kádár Jánosra emlékezett tegnap a Munkáspárt. A párt lapjában megjelent írás Kádárt a szocializmus építőmesterének nevezi. Nem alkotott ideológiát, mint Marx. Nem írt elméleti műveket, mint Lenin. De kiválóan ismerte mindazt, amit a szocializmus építéséről előtte írtak. Ismerte a szocialista világ tapasztalatait. Tudta, hogy milyen lenne a magyar szocializmus ideális épülete, és tisztában volt azzal is, hogy mire van erő, akarat, anyag, pénz. A konkrét lehetőségekből igyekezett a magyar embereknek a legjobb otthont teremteni, és ezt meg is tette. A szocializmus építőmestere volt.

Itt A Szabadság!

Elég az ukrán mocsárból! – írja Thürmer Gyula e heti nagyon időszerű cikkében. A lap Kádár János születésének 110. évfordulóján két érdekes anyagot közöl Kádár János életéről, a kádári mondásokról. Olvassa e héten is A Szabadságot!

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET