fbpx

Mi - Ti

Patkánytanya Szolnokon

Szolnokon a 1960-as évek közepén épült fel a Magyar Honvédelmi Szövetség megyei központi irodája és oktatási központja. A 90-es  évek elején a rendszerváltók elkobozták a működő szervezettől és ajándékba adták az általuk jónak ítélt szervezeteknek. Igaz, egy feltétellel:  5 év múlva felülvizsgálják, hogy az igényelt céloknak megfelelően használják-e az épületet. Azóta hatszor öt év is eltelt, és az épület a szolnoki Verseghy út szégyenfoltja. Patkánytanya Szolnokon! Ki a felelős?

Kína: előtérben az emberek egészsége

A kínai sajátosságú szocializmus jelentős vívmánya az átfogó ingyenes egészségügyi rendszer megteremtése. 1990 óta megduplázódott az orvosok és más egészségügyi dolgozók száma. 1990-ben Kína a GDP 3.96 százalékát költötte egészségügyre, ma közel 7 százalékát. Kína lakosságának 97 százaléka számára ma hozzáférhető az alapvető egészségügyi ellátás. Az állam a felírt gyógyszerek árának 80 százalékát megtéríti. Egyes gyógyszereknél ez eléri a 95 százalékot. Az elmúlt 20 évben 50 százalékkal csökkentek a gyógyszerek árai.

Véget ért a japán kommunisták kongresszusa

Befejeződött a Japán Kommunista Párt 28. kongresszusa. A párt elnöke ismételten a 65 éves Kazuo Shii lett, aki 2000 óta áll a japán párt élén. A Munkáspárt elnöke táviratban köszöntötte újraválasztása alkalmából.

40 ezer katona modellezi a kelet-európai háborút

Folynak az US Defender 2020 hadgyakorlat előkészületei. A hadgyakorlaton közel 40 ezer katona vesz részt, köztük mintegy 20 ezer amerikai, akiket az USA-ból szállítanak Európába február és május között. Az amerikai csapatokat Nyugat-Európába viszik és onnan mennek Kelet-Közép-Európa országaiba. A hadgyakorlat évtizedek óta a legnagyobb szabású művelet. Célja nagy csapattestek mozgósításának és szállításának gyakorlása, egy kelet-európai háború modellezése. A hadgyakorlatban fontos szerepe van a Bundeswehrnek, azaz a német hadseregnek. – emelte ki Martin Richard Schelleis altábornagy, a Bundeswehr hadtápfőnöke.

Nem lesz európai minimálbér, csak a gőzt engedik ki

„Nem lesz egységes nagyságú, mindenkit kielégítő minimálbér. Minden potenciális javaslat a nemzeti hagyományokat fogja követni.” – közölte az Európai Bizottság. Konzultáció persze lesz, szakszervezetekkel, munkaadókkal, a politikai gőzt ugyanis ki kell valahogyan engedni, nehogy a népek az utcára vonuljanak. De az EU csak figyel.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET