fbpx

Mi - Ti

Azonnali intézkedéseket az egészség és az emberek jogainak védelmére!

A világ 66 kommunista és munkáspártja közös nyilatkozatban fejezte ki köszönetét a koronavírus ellen küzdő orvosoknak és más egészségügyi dolgozóknak. A pártok követelik, hogy a tőkés országok kormányai adjanak jóval több pénzt az egészségügynek, minden eszközzel segítsék elő, hogy legyen elég orvos, ápoló, egészségügyi eszköz, az alapvető védőeszközök ingyenesek legyenek. A kormányok akadályozzák meg a nagytőke nyerészkedését, segítsék elő a munkahelyek megőrzését. A pártok követelik a más államok ellen bevezetett szankciók megszüntetését, a NATO hadgyakorlatainak azonnali leállítását. A nyilatkozatot, amelyet a Görög Kommunista Párt kezdeményezett, a Magyar Munkáspárt is aláírta.

Tojásból nem lesz hiány!

A rengeteg rossz hír között vannak jó hírek is. Nem kell aggódnia a magyar vásárlóknak, hogy a koronavírus okozta krízishelyzet miatt nem kerül friss hazai tojás a húsvéti asztalra. A tojástermelés folyamatos, az áruházláncok ellátása is biztosított, a pánikvásárlás nem indokolt, ugyanakkor áremelkedésre lehet számítani – közölte a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség). Tojásból tehát nem lesz hiány!

Az USA vérdíjat tűzött ki Maduro elnök fejére

Koronavírus ide, koronavírus oda, az Egyesült Államok folytatja elkeseredett harcát a világ olyan országai ellen, amelyek nem hajlandók úgy táncolni, ahogyan az USA fütyül. Maduro venezuelai elnök fejére 15 millió dolláros vérdíjat tűztek ki. Ennyit kap az, aki segít elfogni Venezuela törvényes elnökét. Az USA bármi áron véget akar vetni a latin-amerikai antikapitalista rendszereknek.

USA: „képesek vagyunk legyőzni bármely ellenséget”

Csökkentett méretekben ugyan, de folytatódik Németország és Lengyelország területén az USA és a NATO erőinek hadgyakorlata. Milley tábornok, amerikai vezérkari főnök kijelentette: „Készek és képesek vagyunk elrettentéssel megakadályozni a háborút, megvédeni hazánkat az ellenséges támadással szemben, segíteni szövetségeseinket, készek és képesek vagyunk legyőzni bármely lehetséges ellenséget.” A koronavírus elleni csatában egyelőre vesztésre áll az USA. Jobb lenne erre koncentrálni és nem Oroszország ellen szervezkedni.

Putyin: vagy együtt győzünk, vagy sehogy!

Putyin orosz elnök a G20 országok vezetőinek videokonferenciáján kijelentette, hogy a koronavírust és annak gazdasági következményeit senki sem képes egyedül megoldani. Széleskörű összefogás kell. Követelte, hogy a nyugati országok függesszék fel az Oroszországba irányuló export tilalmát a vírus elleni harchoz szükséges termékek esetében.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET