fbpx

Mi - Ti

Koszovónak is Afganisztán lehet a vége

A Honvédség folyamatosan részt vesz Koszovó katonai megszállásában, az ott élő népek elnyomásában. Most éppen az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi 47 tartalékos katonája kezdte meg a felkészülését, hogy 2022. márciusában, az MH KFOR kontingens 26. váltásának állományában megkezdhesse fél éves missziós szolgálatát Koszovóban. - olvashatjuk a HM honlapján. Koszovó egy nagy US-NATO-mocsár. Nem mélyebbre kellene süllyedni, hanem kijönni onnan, amíg lehet. Koszovónak is Afganisztán lehet a vége.

A fizetőképes beteg gyógyulhat, a többi nem számít!

Új magánkórházat nyitott Budapesten a Doktor24 Medicina Zrt. 3 ezer négyzetméteren, 4 műtővel, 34 kórházi ággyal, 150 közreműködő orvossal, kínálnak gyógyítószolgáltatásokat a fizetőképes betegeknek. A magyar állami egészségügy ma beteg. Nem tudja maradéktalanul ellátni az embereket. Az állam nem költ eleget az állami egészségügyre. Ezzel teret nyit a magántőkének. A magánkórház csak azoknak segít, akiknek pénzük van. Nem jól működő magánegészségügyre van szükség, hanem jól működő államira.

A lengyel hadvezetés keletre készül

Mariusz Błaszczak lengyel hadügyminiszter bejelentette, hogy a jövő évben 250 darab amerikai gyártmányú M1A2 Abrams SEPv3 típusú harckocsit összpontosítanak a lengyel-belarusz határ mentén. Az elmúlt másfél évben Lengyelország keleti határzónájában számos előretolt raktárbázist hoztak létre, amelyek egy teljes páncélos hadosztály folyamatos ellátását képesek biztosítani.

Hova ugranak az amerikai és ukrán ejtőernyősök?

Amerikai és ukrán ejtőernyősök első ízben hajtanak végre közös ugrást a most kezdődött NATO hadgyakorlaton. Semmi jó hír nincs abban, hogy az USA Ukrajna területén hajt végre hadgyakorlatokat. Ki és kik ellen gyakorolnak be közös hadműveleteket? Most még ukrán földre ugranak az ejtőernyősök. De hova ugranak holnap?

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET