fbpx

Mi - Ti

Egy szeletet az aranyrúdból!

A Belga Munkapárt koronaadó bevezetését sürgeti. Akinek több, mint 3 millió euró a vagyona, fizessen 5 százalékos szolidaritási adót. A számítások szerint ez 15 milliárd euróhoz juttatná az állami költségvetést. A belga javaslat összecseng a Munkáspárt javaslatával. Akinek a vagyona több, mint 1 milliárd forint, 5 százalékos szolidaritási adóval járuljon hozzá a járvány leküzdéséhez.

Volt egyszer egy háború

Kínában megemlékeztek arról, hogy a Kínai Népköztársaság hetven esztendeje küldte az első önkénteseket, hogy segítsék Észak-Korea népét az USA által vezetett agresszióval szemben. A koreai háború volt az USA és a tőkés világ első kísérlete arra, hogy megdöntsék a munkások és parasztok hatalmát Koreában. Kína 2,9 millió katonát küldött Koreába 1950-53 között. 197653 katona halt hősi halált.

Önnek van Porsche kocsija?

Önnek nincs, de másnak van. Csak az idén 852 ember vett Magyarországon Porschét. A luxusautók piaca pezseg. Az országban új gazdára talált még 18 Ferrari, 5 Rolls-Royce és 3 Lamborghini. Mibe kerül egy Porsche? Sokba! A mai magyar nettó átlagjövedelem mellett 8-10 évet kell dolgozni, és közben nem enni, nem inni, nem ruházkodni. Önnek mikor lesz Porschéje?

Mi bajunk Kínával?

Kína titkaihoz az idén hozzá jön még egy. Hogy lehet az, hogy az idén a német gazdaság 6 százalékkal, az amerikai mínusz 4 százalékkal visszaesik, addig a kínai gazdaság plusz 8,2 százalékkal nő? Hogy lehet az, hogy az EU és az USA fuldoklik a covid-19-ben, addig Kína túl van rajta? Lehet, hogy azért, mert Kínában kínai sajátosságú szocializmus van, az EU-ban és az USA-ban pedig kapitalizmus?

Mit eszik a „demokrácia élharcosa”?

A Facebookon napok óta ezerrel terjesztik a felhívást, hogy segítsük a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit, mondván, hogy ők a „demokrácia élharcosai”. Mire van szükségük a „demokrácia élharcosainak?” Idézzük: „Szükségük van meleg ételre, felvágottra, innivalóra, sajtra, gyümölcsre, cukormentes ételre, vajra, margarinra, salátára, joghurtra.” Vagyis, nem olcsó húskonzervre, hanem drága vajra. Nem paprikás krumplira, hanem cukormentes ételre, és persze salátára, gyümölcsre, mert a „demokrácia élharcosainak” egészséges táplálkozásra van szükségük. Üzenjük: nagyon sok dolgozó magyar ember nem engedheti meg magának ezt az étlapot!

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET