fbpx

Mi - Ti

Vakcina van!

Összesen 4,5 millió oltóanyag: 3,9 millió Kínából, 780 ezer adag pedig Oroszországból érkezik hazánkba. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár jelentette be a hírt a Facebook-oldalán egy videóban, melyet az MTI foglalt össze.

Magunknak ártunk, ha Kínát támadjuk

Magyarország megvétózta a közös EU-nyilatkozatot, amelyben Kínát ítélték volna el a tagállamok a Hongkongban bevezetett nemzetbiztonsági törvény miatt. Helyesen tették! Kína nélkül Európa már tavaly belefulladt volna a járványba. Az idén is a kínai vakcinák segítik Európát! Arról nem is beszélve, hogy a válság utáni helyreállításhoz milyen jól fog jönni a Kínával való együttműködés. Az USA is hibát követ el, amikor szórakozik Kínával, de ezt az EU nem is engedhetné meg magának. Ha az EU továbbra is ellenséges lesz, nem Kína húzza a rövidebbet, hanem az EU.

Pragmatikus együttműködés vagy gyilkos háború

Oroszország, válaszul az amerikai szankciókra azt tanácsolta az amerikai nagykövetnek, hogy utazzon haza konzultációra, és ezenkívül kiutasít további 10 amerikai diplomatát - jelentette be Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Biden és egyik-másik EU-ország azt gondolják, hogy kedvükre szórakozhatnak Oroszországgal. Tudhatnák a történelemből, hogy az orosz nép nem tűri a megalázást és Oroszország sohasem hagyja válasz nélkül a nyugat pofátlan provokációit. A nyugat és Oroszország viszonyában két lehetőség van: pragmatikus együttműködés vagy gyilkos háború. Tessék választani!

Castro legyőzte Kennedyt

60 éve, 1961. április 15-én reggel „B-26” mintájú amerikai bombázó-repülőgépek John Kennedy elnök utasítására barbár támadást intéztek a kubai főváros, Havanna ellen. A békés lakosok közül sokan meghaltak, illetve megsebesültek. Ezt követően április 17-én az USA által kiképzett terroristák támadást hajtottak végre Kuba partjainál, a Disznó-öbölben. Céljuk a független szocialista Kuba megdöntése volt.  „Az amerikaiak nem tudják megbocsájtani, hogy itt, az orruk előtt, az Egyesült Államok orra előtt szocialista forradalmat hajtottunk végre.” – mondta Fidel Castro. Vezetésével a kubai hadsereg és a népi fegyveres erők vereséget mértek az agresszorokra.

Elhunyt Törőcsik Mari

Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja - közölte a Nemzeti Színház pénteken. Törőcsik Mari azok kevés művészek egyike, akit nem csak szeretett a magyar emberek nemzedékeinek egész sora, de szinte velünk és bennünk élt. A Körhinta Marija, a Dunaújvárost építő Kölyök, a Két emelet boldogság Katija, a Csend és kiáltás Teréze nem csak Törőcsik Mari, egy kicsit magunkat ismerjük fel bennük. Hallatlan szeretettel tudta visszaadni a mi érzéseinket, a mi fájdalmainkat, a mi örömeinket. Az egyszerű embereket vitte magával a művészet magaslataira. Egy nép szerette, egy nép gyászolja.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET