fbpx

Mi - Ti

Ma már csak álom a nagymama lekvárja

Ami pár éve még természetes volt, ma már a többség számára csak álom. Az idén az arany árával mérték a sárgabarackot. Lehet hibáztatni a koronavírust, lehet az időjárást. Régen is voltak rossz évek, esős idő, szárazság, mégis mindenki megengedhette magának, hogy lekvárt tegyen el télire. 1500 forintos barackból nem lehet befőzni. Már nincs „szedd magad” mozgalom, nincsenek kedvezményes akciók. Valami nincs rendjén, valaminek nagyon nem így kellene lennie!

Mibe fognak a lengyelek belerántani bennünket?

A lengyel tőkés elit elérte az, amit akart. Az Egyesült Államok hadserege ezentúl folyamatosan Lengyelországban lesz. Poznan városában lesz az 5. amerikai hadtest előretolt parancsnoksága, Wrocław-Strachowice körzetében lesz az amerikai légierő új kelet-európai utánpótlási bázisa. Számos lengyel városban lesz amerikai helyőrség is. Tekinthetnénk a lengyelek magánügyének, hogy kinek adják el függetlenségüket. De Lengyelország a jelenlegi magyar kormány fő szövetségese a térségben. Mibe fognak a lengyelek belerántani bennünket? Háborúba?

Soha sem bocsátjuk meg Hirosimát és Nagaszakit

1945. augusztus 6-án Hirosima városára dobták le az első atombombát. Mintegy 90-120 ezer ember halt meg rettenetes körülmények között, és sokan szenvedtek borzalmas sebesüléseket. Augusztus 9-én Nagaszaki volt a célpont. 39 ezer ember halt meg azonnal, ez a szám a későbbi halálozások miatt 60 ezerre nőtt. Sokan, fájdalmasan sokan hajlandók túllépni Hirosimán és Nagaszakin, és megbocsájtani Amerikának. Sokan, felháborítóan sokan, hajlandók elfelejteni, hogy Amerika bűntettei nem értek véget 1945-ben. Jött Korea, Vietnam, a közelmúlt történetében Irak, Afganisztán, Jugoszlávia, Szíria. Nincs jogunk felejteni. Nincs jogunk megbocsájtani. Harcolni van jogunk Amerika ellen, és ez kötelességünk is.

Forradalmi párt a forradalomért!

A Török Kommunista Párt (TKP) ma a nemzetközi kommunista mozgalom egyik fő ereje. A kapitalizmus elleni közös küzdelmünk jövője jelentős mértékben a TKP sikerétől függ. – hangsúlyozta a Munkáspárt Központi Bizottsága a TKP 13. kongresszusának küldött üzenetében. A TKP most ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Forradalmi párt a forradalomért! Ez a 13. kongresszus üzenete. Sok sikert a TKP minden tagjának!

Belarusz függetlensége a tét

Belarusz függetlensége a tét a mostani elnökválasztásokon – hangsúlyozta Alekszandr Lukasenko belarusz elnök. Belaruszban nem adták el a nagy állami üzemeket, a kórházakat, az iskolákat. A belarusz föld a belarusz embereké, és nem a külföldi vállalkozóké. Belarusz munkát, tisztességes megélhetést biztosít mindenkinek. Belarusz nem a kevés milliárdos és a sok földönfutó országa. Belarusz mindenkivel jó viszonyt akar a világban, de senkinek sem adja el függetlenségét. Az ellenzéki elnökjelöltek ezt a helyzetet akarják megváltoztatni. Privatizálni a belarusz gazdaságot, eladni a belarusz termőföldet, az ország szellemi kapacitásait. Az ellenzék taktikája a hazugságokra épülő internetes manipuláció, az emberek félrevezetése, erőszakos akciók provokálása, az ország destabilizálása.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET