fbpx

Mi - Ti

Kína: együttműködés kell, nem háború!

Hsz Csin-ping kínai elnök telefonon elmondta Trump amerikai elnöknek, hogy a kínai-amerikai kapcsolatok kritikus törésponthoz érkeztek. Konfrontáció helyett működjünk együtt a vírus leküzdésében. – javasolta. Megjegyzés: Az Egyesült Államokban a vírusfertőzöttek száma meghaladta a Kínában regisztrált fertőzöttek számát. Az 1,4 milliárd lakosú Kínában eddig 3300 ember vesztette életét, a 330 millió lakosú USA-ban 1300 fő.

Belarusz: tesszük a dolgunkat, nagy zaj és hírverés nélkül

Alekszandr Lukasenko belarusz elnök kijelentette, hogy Belarusz is küzd a koronavírus ellen. Mindenki tudja, mi a feladat. Az egészségügy és a rendfenntartó erők végzik a dolgukat, de nagy zaj és hírverés nélkül. A fasizmus feletti győzelem 75. évfordulójának május 9-i ünnepségeit megtartják. Az országban az egyetemi és iskolai oktatás zavartalan folytatódik, lakossági korlátozások nincsenek, de felhívják a figyelmet a megelőzés szükségességére. Az egészségügyi miniszter közlése szerint Belaruszban minden kórházban van járványügyi részleg, és az ország saját gyártással rendelkezik a lélegeztető gépek terén. Belaruszban 86 megbetegedés van jelenleg, halálos áldozat még nem volt. Egy millió lakosra 9,1 megbetegedés jut.

Olvasd A Szabadság újságot! Érdemes!

Miért vagyunk bajban? A bajok forrása maga a kapitalizmus. A tőkének a pénz volt a fontos, nem az egészségügy fejlesztése. – olvashatjuk A Szabadság friss számában Thürmer Gyula tollából. Izgalmas tanulmány is megjelenik Lenin születésének közelgő 150 évfordulója. Az információs kor átalakítja a világot, de nem változtatja meg a kapitalizmus lényegét. A munkásmozgalom lényege sem változik: harcolni a tőke, a pénz uralma ellen.

A milliárdosok fizessenek szolidaritási adót!

A koronavírus az egész országot érinti, de a népet, az egyszerű embereket sújtja leginkább. Vállalatok mennek tönkre, megszűnik a munkahelyünk, minden drágább lesz, a megtakarításaink elvesznek. – hangsúlyozza a Munkáspárt sajtónyilatkozata.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET