fbpx

Mi - Ti

Pedagógus-kormány-háború: mi lesz a gyerekekkel?

Meghirdette budapesti demonstrációját a Pedagógusok Szakszervezete, miután az elmúlt hetek tárgyalásai sem vezettek eredményre. A pedagógusok elégedetlenek. Keveslik a fizetésüket, nem értenek egyet azzal, hogy mit és hogyan kell tanítani. A kormány nem akar tudomást venni az elégedetlenségről. A pedagógusok egy része pedig a liberálisok kormányellenes támadásaihoz csatlakozik, sőt a gyerekeket is erre buzdítja. Közben a gyerek nem tanul, a társadalom pedig butul.

Helytelen ma Horthyval az utcára menni

Horthy Miklós budapesti bevonulásának 100. évfordulóján lovas és fáklyás menetet szervez a Mi Hazánk mozgalom. Minek? Minek a feszült belpolitikai helyzetet még feszültebbé tenni? Minek utcára vinni olyan kérdéseket, amelyekben nincs egyetértés a magyar társadalomban? Minek egyes embereket hergelni, másokat provokálni? A múlt nem lehet fontosabb a jelennél és a jövőnél.

Mi Szíria népével vagyunk

A Sana szíriai hírügynökség szerint az izraeli hadsereg rakétákat lőtt ki a fővárosra. Damaszkuszban több házat leromboltak, két ember meghalt. A tőkés hatalmak nem akarják abbahagyni a háborút Szíriában. Ha mindenki kivonulna, a menekült szír emberek pedig visszatelepülnének, a nagyhatalmak pedig segítenék a térség fejlődését, béke és stabilitás lenne, és az EU-ban sem kellene rettegni az újabb menekülthullámtól. A tőkés hatalmaknak nem kell béke, sem stabilitás. Háború kell nekik, bizonytalanság, amikor lehet a zavarosban halászni, még többet lehet a térség lakosaiból kizsigerelni. Nem elég a szíriai keresztényeket megsegíteni, ahogyan a magyar kormány teszi, a szír nép mellé kell állni. Mi Szíria népével vagyunk.

Elítéljük a bolíviai államcsínyt

Maduro venezuelai elnök Venezuela nevében elítélte a Morales bolíviai elnök elleni államcsínyt. Felszólította a bolíviai hadsereg vezetését, hogy állítsa vissza az eredeti helyzetet, és Morales gyakorolhassa az elnöki hatalmat. Venezuelában tüntetéseken ítélik el a puccsot. Közben a bolíviai szenátus alelnöke ideiglenes elnöknek nyilvánította magát.

A Munkáspárt elítéli a bolíviai államcsínyt

A Magyar Munkáspárt határozottan elítéli a bolíviai államcsínyt. A bolíviai puccs az USA és más imperialista erők közös bűne, amelyek szeretnék megállítani a haladás és a nemzeti függetlenség erőit Latin-Amerikában. A térség népei azonban tudják, hogy mi a gyarmatosítás, milyen az amerikai uralom és nem kérnek belőle. A Magyar Munkáspárt követeli a törvényes rend helyreállítását, a külföldi beavatkozás megszüntetését.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET