fbpx

Mi - Ti

Itt A Szabadság!

Van másik út! Erről szól Thürmer Gyula e heti Balszemmelje. A kérdés aktualitását aláhúzza az is, hogy Magyarország minden hivatalos magyarázkodás ellenére nyakig benne van a háborús előkészületekben. Egy ponton túl a háborús gépezetet nem lehet majd megállítani.

Putyin valóságos politikusokkal tárgyal, nem amerikai bábokkal

Az ukrajnai háborúról minden hatalom igyekszik egy bőrt lehúzni. Recep Tayyip Erdoğan török elnöknek nagyon jól jönne egy látványos külpolitikai siker. Közvetítőként igyekszik eladni magát, és összehozni egy Putyin-Zelenszkij-csúcsot Törökországban. Az ötlet ott hibádzik, hogy ez nem orosz-ukrán háború, hanem az USA háborúja Oroszország ellen. Zelenszkij egy amerikai báb. Csak az USA és Oroszország közvetlen megegyezése vezethet eredményre.

Robotokkal az emberekért, a békéért

Az ukrajnai háború is megmutatta a drónok és különféle robotok katonai felhasználásának lehetőségeit. De mi lenne, ha a drón is, a robot is a békét, az embereket szolgálná? Erről tartottak Robot Világkonferenciát Pekingben. Több, mint ötszáz robotot mutattak be, közülük harmincat most először.

Ha nem törődnek  a néppel, a végén mindig vér folyik!

Ünnepeljük önmagunkat is, a magyar népet.  Évszázadokon át kitartottunk ezen a földön. Védtük, amíg lehetett, és halálunkig fájlaljuk mindazt, amit elvettek tőlünk. – mondta a Munkáspárt elnöke Miskolcon.

Meghajlunk az elmúlt századok jobbágyai, parasztjai, kézművesei, munkásai, boltosai előtt. És üzenjük a ma politikusainak:

Csak annyi terhet rakjatok a népre, amennyit elvisel! Ne tegyétek próbára a népet! Osszátok meg a terheket szegény és gazdag között, mert, ha nem, rossz vége lesz!

Amikor elődjeitek nem törődtek a néppel, amikor semmibe vették a népet, mindig folyt a vér. És ez ma se lenne másként!

A magyar nemzet, a magyarság életveszélyben van

A magyar nemzet, a magyarság életveszélyben van. – hangsúlyozta Thürmer Gyula a Munkáspárt augusztus 20-i rendezvényén Miskolcon. A válság, a háború tönkreteszi az elmúlt évtizedek viszonylagos gyarapodását. A kormány a háborúra hivatkozva a háború minden terhét már ránk rakja. Lemondás, éhezés, nyomor van előttünk.

A nagyhatalmak újra rajzolják a világot. Ha nem cselekszünk, ha nem lépünk fel időben, Trianonnál is rosszabb helyzet vár ránk. Szövetségeseink és szomszédjaink kapva kapnak az alkalmon, hogy eltüntessenek bennünket.

Az Orbán-kormánytól határozott cselekvést várunk.  Elég a milliárdosok, a külföldi tőke gyámolításából! A háború terheiben osztozzanak a milliárdosok is! Minél jobban megadóztatják a milliárdosokat, annál kevésbé kell az emberek villany- és gázszámláját megemelni!

Az Orbán-kormánytól határozott cselekvést várunk külpolitikai téren. Nem hintapolitikát, nem hánykolódást az amerikaiak által gerjesztett hullámokon. Határozott cselekvést, Magyarország védelmét!

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET