fbpx

Mi - Ti

Le a Google diktatúrájával!

Mintegy ötezren tüntettek a Google budapesti központja előtt a cég által alkalmazott cenzúra miatt. A tüntetés kiváltó oka az volt, hogy a Google letiltotta PestiSrácok videóanyagát. A lényeg azonban nem ez. A lényeg az, hogy a Google azt csinál Magyarországon, amit akar. Az illetékeseknek el kellene gondolkodni a lehetséges ellenlépéseken. Kína megtiltotta a Google működését Kínában, és kifejlesztette saját programját.

Jön a Bundeswehr Magyarországra?

Székesfehérváron „Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) „jön létre. Csapatok még nincsenek, de parancsnokság már lesz. Most a német 10. páncélos hadosztály (10. Panzerdivision) tapasztalatait tanulmányozták. Nyilván nem véletlenül! Lehet, hogy a német hadsereg akarja megvetni lábát Magyarországon? Senkit sem kísért a múlt?

Ózd: halálra ítélnek egy várost?

Összesen 234 903 álláskereső volt 2019 végén Magyarországon, és közülük minden hetedik Borsod megyében él, miközben a megye népessége kevesebb mint 7 százalékát teszi ki az ország lakosságának. Az ABB üzem bezárása 13.7 százalékra növelheti a munkanélküliség Ózdon. Ezzel a várossal senki sem törődik. Nem telepítenek ipart a városba, nincsenek állami fejlesztési programok. Egymásra mutogatás és siránkozás van, munka és állami intézkedések helyett. A Munkáspárt tiltakozik és azonnali intézkedést követel. Ózd nem halhat meg!

Öldöklés az EU-pénzek körül: így nem mehet tovább!

Nehéz és kemény tárgyalásokra kell számítani az Európai Unió (EU) következő hétéves költségvetéséről az állam-, illetve kormányfők csütörtökre összehívott rendkívüli tanácskozásán - mondta Angela Merkel szerdán Berlinben. Persze, ezt eddig is tudtuk. Az EU magasztos elveket hangoztat, valójában azonban a pénzről szól. A francia, a német tőke bajban van, otthon is kell a pénz, mert már lázadozik a középosztály is. A kelet-európaiak pedig többet akarnak, mivel tudják, hogy annak jelentős része úgyis visszacsurog a német és a francia tőke zsebébe. Mennyivel jobb lenne a népek kölcsönösen előnyös együttműködése, ahol nem a pénz lenne a döntő, hanem a népek szükségletei. Erre még várni kell, de el fog jönni, mivel így nem mehet tovább.

Karácsonyt nem érdekli a BKV-s dolgozók fizetése

Pár nap múlva beszüntethetik a munkát a fővárosi közlekedési cégnél a dolgozók – tudta meg a Világgazdaság. A szakszervezetek 15 százalékos bérnövekedést szeretnének, a főváros ezt nem akarja megadni és kitart a 6+2 százalékos béremelési javaslatánál. Budapest liberális vezetése most bizonyíthatná, hogy ígéreteivel nem csapta be a BKV dolgozóit, de aligha fogja ezt tenni. Budapest vezetése a politikailag jól hangzó ügyekre, mint klímavészhelyzet, kerékpárutak és saját szövetségeseinek kielégítésére költi a pénzt, ahelyett, hogy emelné a BKV dolgozók fizetését.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET