fbpx

Mi - Ti

2022: mi a mi dolgunk és mi nem?

Az elmúlt harminc év egyetlen választása sem volt könnyű a Munkáspártnak, de a jövő évi minden eddiginél nehezebb lesz A mai politikai helyzetet és a jövő évi választásokat alapvetően meghatározza az, hogy a politikai erők két táborra oszlottak. A két csoport között nincs átmenet, nincs párbeszéd, élethalál harc van.

Nem dolgunk támogatni a kormányt vagy az ellenzéket! Nem dolgunk azonosulni az „utálom Orbánt” mozgalommal. Nem dolgunk úszni az árral, az önhibájukon kívül megtévesztett emberek áradatával!

A parlamenti választáson azért veszünk részt, hogy megmutassuk a Munkáspárt politikáját, megmutassuk az embereknek, hogy van más út.  Azért, hogy beszéljünk a szocializmusról, mind arról, amit mi jónak tartunk, a szolidaritásról, az egyenlőségről, hazafiságról, az emberi élet normáiról, az emberségről.

Legyünk szószólója, gyűjtőpontja mindazoknak, akik ma békét, normális közéletet akarnak a vallási háború helyett és normális baloldalról álmodnak.

Itt A Szabadság!

A Munkáspárt bejelentette, hogy támogatja az ISZOMM akcióját a 250 ezer forintos minimálbér kiharcolására, és a párt is megkezdi az aláírásgyűjtést. Hamarosan megjelennek a Munkáspárt aktivistái az utcákon. A vétójog elleni támadásról is olvashatunk izgalmas írást. Az e heti Balszemmelben Thürmer Gyula elmondja, hogy a Munkáspárt legyen szószólója, gyűjtőpontja mindazoknak, akik ma békét, normális közéletet akarnak a vallási háború helyett és normális baloldalról álmodnak.

Igazi harc nélkül nem lesz béremelés!

Csütörtökön kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a dolgozók a GE Aviation veresegyházi gyárában annak érdekében, hogy „tisztességes bérmegállapodás” szülessen a 2021-es évre vonatkozóan. A dolgozók eredetileg 8 százalékos béremelést akartak, a munkáltató mindössze 4 százalékos ajánlatot tett. A szakszervezet időközben lement 5 százalékra, de azt sem kapják meg.  Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a dolgozók jelentős része nem vett részt a sztrájkban.

Ellenzék: milliós fizetések mellett koldulnak

A parlamenti pártok komoly állami pénzeket zsebelnek be, és képviselőik sem éheznek a milliós fizetések mellett. Ennek ellenére van képük adományokat kérni az emberektől a saját kis bulijuk, az előválasztás lebonyolítására.  Egy fillért se nekik!

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET