fbpx

Mi - Ti

Digitális gazdaság: megmenti vagy megöli a tőke uralmát?

Digitális gazdaság: megmenti vagy megöli a tőke uralmát?

Trump amerikai elnök kampányában azt ígérte, hogy 10 év alatt 1 trillió US dollár fektetnek be az infrastruktúra, azaz utak, vasutak, hidak építésébe. Ez egyebek között legalább 1 millió új munkahely megteremtésével járna. Több amerikai cég máris tervezi az amerikai városok átalakítását. A városi közlekedésben néhány éven belül a vezető nélküli programozható gépkocsik és más járművek fognak uralkodni. A városi közlekedés teljesen digitalizált lesz, azaz számítógépek fogják irányítani. (http://www.nextgov.com)

Az amerikai tőke a válságot azzal igyekszik megoldani, hogy a számítástechnika legújabb vívmányaira támaszkodva átalakítja a gazdaságot és a társadalmat. Digitális gazdaságot és társadalmat teremt. A tőkés alapú digitális társadalomban az emberek függősége a technikától megnő, a társadalom megosztottá és ellenőrizhetőbbé válik. Ilyen óriási projekt rendkívüli erőfeszítéseket igényel, s ehhez erőskezű vezető kell. Az amerikai tőke jelentős része ezért állt Trump mellé.

Az embereknek másra van szükségük. A tudomány és a technika vívmányait nem a tőke szolgálatába kell állítani, hanem az ember javára kamatoztatni. Digitális szocialista társadalom az emberek érdekekében!

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET