fbpx

Mi - Ti

Perkátai Horthy-szobor: felelőtlen és káros döntés

Perkátai Horthy-szobor: felelőtlen és káros döntés

Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő testülete úgy határozott, hogy Kun Barna, Kunné Kerekes Marianna és Pávics Attila által felajánlott Horthy Miklós mellszobor részére a Dózsa György utca és a Sport utca találkozásánál, a gyógyszertárral szemben lévő parkban biztosít területet és hozzájárul a szobor kihelyezéshez. (http://www.perkata.hu)

Ilyen döntés ellen csak tiltakozni lehet. Az önkormányzat a jog és a magán személyek háta mögé bújik, de valójában felelőtlen és káros döntést hozott.

A Horthy-rendszer sok – viszonylagos – előnyös oldala mellett, a gazdag nagybirtokosok, a tehetős burzsoázia, és bizonyos mértékig a középosztályok nacionalista, antiszemita, kommunista-ellenes, fasiszta állama volt.

Az önkormányzat döntése békétlenséget szül és gyengíti a magyar társadalmat. Sérti nagyon sok magyar ember érzéseit. Szennyezi a közéletet. Szembe állítja egymással az embereket egy olyan nemzetközi és hazai helyzetben, amikor Magyarország jövője a tét.

Felszólítjuk a politikai pártokat, a közélet szereplőit: ítéljék el a döntést, követeljék azonnali visszavonását. A kormány tegyen meg minden politikai és jogi lépést a döntés érvénytelenítésére.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET