fbpx

Mi - Ti

Egy pitiáner az USA-ban

Egy pitiáner az USA-ban

Washingtonba látogatott Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő, ahol arról biztosította az amerikai adminisztráció több vezetőjét, hogy az MSZP-s Botka László vezette "következő kormány" meg fogja erősíteni Magyarország nyugati, demokratikus elkötelezettségét. A képviselő a találkozókon rámutatott, hogy "Orbán Viktor és a Fidesz illiberális, putyinista ámokfutása az elmúlt években mélypontra süllyesztette Magyarország transzatlanti kapcsolatait", de a Botka-kormány "vissza fogja állítani hazánk becsületét a szövetségeseink előtt".(http://mti.hu)

A butaság akkor is butaság, ha az USA-ban mondja Ujhelyi úr. De nézzük a tényeket! Ujhelyi úr egy az EP 751 képviselője közül. Ő a vezetője az MSZP EP-csoportjának, amelynek még egy tagja van, Szanyi úr. Ilyen jó állásokért egyesek ölni lennének képesek, de az USA számára tökéletesen érdektelenek.

Az “amerikai adminisztráció” vezetői között van az elnök, az alelnök, a külügyminiszter, esetleg annak helyettesei. Nos, Ujhelyi úr velük NEM találkozott. Az amerikai külügy nem is tesz említést Ujhelyi úr látogatásáról, mint ahogy a külügyet megtekintő turistacsoportokról sem adnak hírt. Ujhelyi úrra a magyar nyelv több jó szót ismer: jelentéktelen, kisstílű, ja és persze, pitiáner.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET