fbpx

Mi - Ti

Magyar Munkáspárt

Sajtóközlemény

Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke november 28-án az alábbi nyilatkozatot tette a sajtónak:

A Magyar Munkáspárt a leghatározottabban elítéli az Egyesült Államok beavatkozását a Kínai Népköztársaság belügyeibe a Hongkongban zajló események kapcsán. Hongkong a Kínai Népköztársaság része. Csak a Kínai Népköztársaságnak van joga és lehetősége a hongkongi hatóságokkal együttműködve helyreállítani a rendet és nyugalmat.

Az Egyesült Államok a hongkongi eseményekkel párhuzamosan támadást indított a Kínai Kommunista Párt ellen. Abban bíznak, hogy szembe állíthatják egymással a kínai népet és a Kínai Kommunista Pártot és megzavarhatják a kínai sajátosságú szocializmus építését.

A Magyar Munkáspárt szolidaritásáról biztosítja a Kínai Kommunista Pártot, a Kínai Népköztársaság egész népét.

A Magyar Munkáspárt hangsúlyozza: mindennemű külföldi beavatkozás sérti a nemzetközi jogot és növeli a nemzetközi feszültséget.  A Magyar Munkáspárt követeli a külföldi beavatkozás leállítását.

A Magyar Munkáspárt reményét fejezi ki, hogy Magyarország kormánya semmilyen formában sem csatlakozik a Kínai Népköztársaság ellen irányuló támadásokhoz és folytatja a keleti nyitást, a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztését. Ez felel meg a magyar nép, a magyar nemzet érdekeinek.

Budapest, 2019. november 28.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET