fbpx

Mi - Ti

60 éves a Kubai Népek Barátsága Intézet

60 éves a Kubai Népek Barátsága Intézet

60 éve, 1960. december 30-án alakult meg a Kubai Népek Barátsága Intézet (ICAP). A Magyar Munkáspárt vezetői több alkalommal jártak az ICAP-ban. A Munkáspárt támogatja a szocialista Kuba iránti szolidaritás és a magyar és a kubai nép barátságának erősítését. Az ICAP felhívását itt olvashatják.

A Kubai Népek Barátsága Intézet (ICAP) azóta, hogy Fidel Castro főparancsnok létrehozta 1960. december 30-án, a kubai forradalom eszméjének a megújítását és a kubai szolidaritás lényegét képviseli. Mindezen évek során szolidaritási munkát folytattunk a folyamatos gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi blokád, illetve az egyre növekvő birodalmi ellenségesség ellenére, amit ma tovább fokoz a Helms-Burton törvény III. cikkének ismételt hatályba helyezése, valamint a Kubával üzleti tevékenységet folytató társaságok ellen bevezetett szankciók és kényszerítő intézkedések.

Munkánk prioritásai 2020-ra a következők:

- Aktív részvétel a médiában a forradalom védelme érdekében, az Egyesült Államok kormányának és követőinek hazugságai és felforgató agressziója ellen;

-  az országunkkal való szolidaritási mozgalom megújításának előmozdítása és az „El a kezekkel Kubától” kampány folytatása nem tradicionális, a médiában erős hatást kifejtő tevékenységekkel, amelyek mozgósítják a társadalmi szervezeteket és mozgalmakat, a pártokat, az értelmiséget és a parlamenti képviselőket.

A Kubával szolidáris regionális, kontinentális és nemzeti események előmozdítását sem szüneteltetjük – teret adva a győztes kubai forradalom szellemiségére támaszkodó tapasztalatok és kezdeményezések összehangolásának, továbbá támogatva a népek harcát a függetlenségért és az önrendelkezésért.

Továbbra is védelmezzük a szuverenitásunkat, és napról napra áldozatokat vállalunk, bízva a győzelemben, történelmi jelentőségű vezetőnk, Fidel Castro Ruz példájától ihletetten, és az ő örökségét képviselve.

Azt szeretnénk, ha a „60 éves ICAP” kampányának baráti ölelése a Kubával való szolidaritási munka megerősítésére késztetné a bolygónkat, illetve elegendő lendületet adna az országunkat gúzsba kötő gazdasági ostrom visszaveréséhez.

Felhívjuk Kuba összes barátját, hogy álmainkat és reményeinket osztva vegyen részt az ünneplésben. Hadd sugározza minden utca, város, ország és kontinens valahány önkéntes brigádja, eseménye és felhívása a hatvanéves barátság örömét a kubai nemzettel! Látogassatok ide, találkozzatok ezzel a szakadatlanul ellenálló, forradalmi néppel, akik végül úgyis győzni fognak!

Éljen a kubai forradalom! Soha ne adjuk fel!”

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET