fbpx

Mi - Ti

Fizessenek a milliárdosok, ha nem akarnak társadalmi megrázkódtatást!

Fizessenek a milliárdosok, ha nem akarnak társadalmi megrázkódtatást!

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek írt nyílt levélben követelte, hogy vezessenek be szolidaritási adót mindazok számára, akik vagyona egy milliárd forintnál nagyobb. Az érintettek vagyonuk 5 százalékát fizessék be szolidaritási adóként! Elvárjuk, hogy javaslatunkat az állami média ismertesse, és Magyarország Kormánya érdemi választ adjon – olvasható a levélben.

A nyílt levél letöltése

Orbán Viktor Úrnak,
Magyarország
Miniszterelnökének

Budapest

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A koronavírus okozta járvány hetek óta tart. A Magyar Munkáspárt mindig azt a véleményt képviselte és képviseli ma is, hogy a járvány elleni küzdelem Magyarország kormányának feladata és egyben lehetősége. Határozott álláspontunk az is, hogy a járvány elleni harc idején nincs helyük pártpolitikai küzdelmeknek.

A kormány az elmúlt napokban több programot hirdetett meg, amelyek már nem a járvány leküzdésére, hanem a járvány nyomán keletkező súlyos problémák kezelésére vonatkoznak.

A Munkáspárt alapvető kérdésnek tekinti, hogy ki, mely társadalmi rétegek viselik a válság leküzdésének terheit. Az elmúlt évtized válságainak szomorú tanulsága az, hogy a legtöbb országban a dolgozó tömegekkel, az egyszerű emberekkel fizettették meg a válságellenes intézkedések árát.

A Munkáspárt úgy véli, hogy a válság terheinek viseléséből a magyar társadalom minden rétegének ki kell vennie a részét. Ha ez nem valósul meg, úgy súlyos társadalmi megrázkódtatásokkal kell szembenézni.

A Munkáspárt követeli szolidaritási adó bevezetését mindazok számára, akik vagyona egy milliárd forintnál nagyobb. Az érintettek vagyonuk 5 százalékát fizessék be szolidaritási adóként!

Elvárjuk, hogy javaslatunkat az állami média ismertesse, és Magyarország Kormánya érdemi választ adjon.

Rendkívüli helyzetben van Európa, rendkívüli helyzetben van Magyarország is. A rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedésekre van szükség.

Budapest, 2020. április 7.

Tisztelettel

Thürmer Gyula
Magyar Munkáspárt elnöke

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET