fbpx

Mi - Ti

A multik fizessék vissza az állami támogatást!

A multik fizessék vissza az állami támogatást!

A Continental és a Hankook több százfős elbocsájtásokat tervez és nem kíván élni azzal, hogy rövidített munkavégzés esetén készen áll a kormány arra, hogy átvállalják a munkaadóktól a bérköltségek egy részét.

A multik, így a Continental és a Hankook is igen jelentős állami támogatást kaptak a magyar kormánytól. A multik most nem hajlandók az extraprofitjuk egy részét a munkahelyek megőrzésére áldozni. Zsarolják a dolgozókat, mondván, hogy elégedj meg kevesebb bérrel és téged nem rúgunk ki, de ha pofázol, te is repülsz. Zsarolják a magyar kormányt, hogy adjon még több pénzt nekik, mert különben tömeges elbocsátás lesz és a kormánynak kell szembe néznie az állástalanok tömegével. A kormány az elmúlt évtizedekben tömegével engedte ide a multikat, pénzt adott nekik. Ez az elhibázott politika köszön most vissza. Ha most szocializmus lenne, ilyen kérdések fel sem merülnének.

A Munkáspárt követeli: a kormány álljon a sarkára! Ha a multi nem hajlandó megtartani az összes dolgozót, fizettesse vissza az állami támogatást!

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET