fbpx

Mi - Ti

KNDK: a saját utunkat akarjuk járni

KNDK: a saját utunkat akarjuk járni

Négy esztendeje annak, hogy 2016. május 9-én Kim Dzsong Un lett a Koreai Munkapárt elnöke. A fiatal politikust korábban is jól ismerte a KNDK és a világ közvéleménye, hiszen hosszú éveken át töltött be fontos tisztségeket a Koreai Munkapártban, az állam és a KNDK fegyveres erőinek vezetésében. Apja, Kim Dzsong Il halála után 2011-ben ő vette át ország vezetését.

Kim Dzsong Un vezetésével a Koreai Munkapárt amellett foglalt állást, hogy a változó nemzetközi körülmények között is a legfontosabb feladat a KNDK szuverenitásának megőrzése, a koreai nép saját útjának folytatása. A koreai nép saját útjának folytatása azt jelenti, hogy a KNDK minden eszközzel védi az ország függetlenségét, és a KNDK sajátosságainak megfelelőn folytatja a szocialista társadalom építését. E politika jegyében az elmúlt években jelentős változások mentek végbe a KNDK-ban, emelkedett az emberek életszínvonala, fejlődött az egészségügy.

A tőkés világ megkísérelte megállítani e folyamatot. Az USA hol a szankciók és háborús fenyegetés eszközével, hol a mosolydiplomáciával igyekszik a KNDK-t rákényszeríteni, hogy mondjon le az ország védelméről, a saját út folytatásáról. A KNDK erőfeszítései ellenére egyelőre nincs áttörés a KNDK-USA viszonyban.

Kim Dzsong Un vezetésével a KNDK ugyanakkor megerősítette pozícióit a világban. A KNDK és Kína együttműködése erősíti a KNDK biztonságát. Fejlődik a KNDK együttműködése Oroszországgal, Dél-Koreával és más országokkal.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET