fbpx

Mi - Ti

Nemzeti Konzultáció és demokrácia?

Nemzeti Konzultáció és demokrácia?

A Nemzeti Konzultáció keretében 13 kérdésre kér választ a kormány. A kérdések olyanok, hogy azokra lehet válaszolni. Miért ne érthetnénk egyet azzal, hogy erősíteni kell az idősotthonok járványügyi védelmét? Azzal is egyetérthetünk, hogy az iskolás gyermeket nevelő családok és a tanárok számára legyen ingyenes az internet.

De hozzátennénk pár dolgot. A bankokat és a multikat ne csak járvány ideje alatt, hanem a válság egész ideje alatt adóztassák meg. Vezessenek be szolidaritási adót azok számára, akik vagyona több mint egy milliárd forint.

Akármit is hoz a Nemzeti Konzultáció, nem lenne helyes azt gondolni, hogy ez a demokrácia netovábbja. Ha a kormány tényleg demokráciát akar, adja vissza a szervezett dolgozók jogát a sztrájkhoz! Vegye bele az alaptörvénybe a lakhatáshoz való jogot! Szüntesse meg az öt százalékos bejutási küszöböt a választásokon! A közmédiában szerepelhessen a Munkáspárt is! Még bőséggel van mit tenni, ha a kormány azt akarja, hogy a „jognak asztalánál” mindenki egyaránt foglaljon helyet. Ha ezt akarja. Ezt akarja?

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET