fbpx

Mi - Ti

„Fogytán vannak tartalékjaink, fogytán van a türelmünk”

„Fogytán vannak tartalékjaink, fogytán van a türelmünk”

Július 18-án tüntettek a postások. A postások tüntetése az első szakszervezeti megmozdulás a koronavírus elindulása óta. Fontos esemény volt, függetlenül attól, hogy most sikerül-e térdre kényszeríteni a Magyar Postát vagy sem. A postások kimentek az utcára, amikor mások még nem mentek ki. Felemelték a hangjukat, amikor mások még hallgatnak.

Vannak azonban tanulságok is, amelyekről nem szabad hallgatni. Fontos megérteni, hogy a tőkés rendszerben csak az a dolgozóké, amiért megküzdenek. Senki sem ad ajándékot, sem az Európai Unió, sem a magyar kormány.

Fontos látni azt is, hogy a tőke erejével szemben csak a dolgozók szervezett erejével lehet fellépni. A Magyar Postának 26 ezer alkalmazottja van. Közülük néhány százan vették részt a tüntetésen.  Még egy tanulság, ami messzebbre mutat a mostani tüntetésnél. A Magyar Posta menedzsmentje egységes erőként veszi fel a harcot a postásokkal. A Magyar Posta területén jelenleg nincs egy egységes szakszervezet. Négy különböző szakszervezet működik, amelyek két konföderációhoz, a Ligához és a Munkástanácsokhoz tartoznak.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET