fbpx

Mi - Ti

Thürmer: A bagdadi kardhal, avagy legyünk észnél!

Thürmer: A bagdadi kardhal, avagy legyünk észnél!

Szeretem az arab konyhát. Damaszkusztól Marrákesig sok helyütt, sok mindent kipróbáltam, de a nagy álmom a bagdadi kardhal. Állítólag ott készítik a legjobban. De ahogyan Osztap Bender a „Tizenkét szék” főhőse sohasem jutott el álmai városába, Rió de Janeiróba, én sem voltam Bagdadban.

Egyes magyar újságírók viszont éveken át azzal etették a népet, hogy bizony jártam Bagdadban, talán még kardhalat is ettem, de főleg én voltam Szaddám Huszein puszipajtása. Akkoriban az iraki elnök volt a fő mumus. A magyar médiaemberek nyilván úgy gondolták, hogy senki sem fog a Munkáspárttal barátkozni, ha megtudják, hogy milyen bensőséges viszonyban vagyok a gonosszal.

Tudják, hogy mi a szörnyű? Nem az, hogy a tőkés média ezt csinálja. Azt meg lehet szokni. De azt nem, hogy vannak, akik el is hiszik, amit hallanak. Nekem ne mondja a Thürmer, hogy nem volt Bagdadban, ha egyszer a TV-ben azt mondják, hogy volt! Ugye, ismerős?

Apropó, Szaddám Huszein! 2003-ban, amikor az amerikaiak és az angolok lerohanták Irakot, Bush és Blair azzal szédítették a népet, hogy a diktátor tömegpusztító fegyvereket rejteget, tehát végezni kell vele. A nép elhitte. Sajnos, nálunk is.

Két év múlva a brit miniszterelnök bevallotta, hogy sohasem volt ilyen fegyver Irakban, az egész csak propaganda volt. Ezután megint megkérdezték a népet. A nép természetesen erre már nem figyelt, és továbbra is meg volt győződve arról, hogy Huszeint meg kell ölni.

A tőkés média egyre rafináltabb módszerekkel manipulálja az embereket, és ez nálunk sincs másként. Itt van például a baloldaliság ügye. A média folyamatosan azt sulykolja, hogy a DK-tól a Momentumig mindenki „baloldali”. Még a Jobbik is „baloldali.”

Innen jön mindjárt a felhívás: fogjon össze minden baloldali! A Munkáspárt ne ugráljon külön, hanem álljon a hatos fogat mellé! Egyébként senkinek se legyen illúziója! A liberálisok sohasem engednék, hogy mi belépjünk a hatos klubjukba. Csak azt tudnák elfogadni, ha feladnánk saját magunkat, saját pártunkat.

A baj az, hogy sok ember nem gondolkodik és a liberálisokra fog szavazni, függetlenül attól, hogy semmi közük a baloldalhoz, hiszen semmit sem tesznek a pénz, a tőke uralma ellen.

Vagy itt van a kommunistázás. A konzervatív média legbutább ötlete, hogy a kommunistákat állítják be mumusnak, Kun Bélától és Szamuely Tibortól Kádár Jánosig, és ráfogják Gyurcsányra és környezetére, hogy ők korunk Kun Bélái, Szamuely Tiborjai és Kádár Jánosai.

Buta ötlet, mivel nem is igaz, és nem is fogja az embereket a Fidesz mellé állítani. De legfőképpen rossz nekünk, a Munkáspártnak, mert a liberálisok mai gazemberségét összekapcsolja a szocialista múlttal, amelyben történtek rossz dolgok, de a jó több volt, mint a rossz.

De tudják mi az érdekes? Gyurcsány sohasem kérte ki magának, hogy ő nem Kun, nem Szamuely és nem is Kádár. A liberálisok ravaszok. Az EU-t éltetik, a nyugatnak kedves szavakat harsognak, de tudják, hogy csak a liberális városlakókkal nem lehet az országot meghódítani. Ők tudják, hogy sok ember gondol vissza a szocializmusra jó szívvel. És minél jobban kommunistázza a Fidesz a liberálisokat, annál inkább fogják azt érezni, hogy a liberálisok válthatják valóra álmaikat. És ad absurdum, rájuk szavaznak.

De van itt más is! Amikor a Momentum elnöke bejelenti, hogy győzelmük esetén „felfüggesztik a jogállamot”, jönnek a letartóztatások, sőt Nürnberg mintájára lesz „felcsúti per”, nos, akkor a Polt Péter főügyész nem indít eljárást az „alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészületért”, hanem a konzervatív média kijelenti, hogy ez „masszív bolsevik program.”

Baromság! Bolsevik nem az erőszaktól lesz valaki, hanem attól, hogy a tőke uralma helyett közösségi társadalmat akar. A Momentumos úrifiúk nem bolsevikok, hanem a magyar tőkésosztály jelenleg legszélsőségesebb rohamcsapata. Azt akarják elhitetni, hogy Orbán leváltásával, perekkel és erőszakkal fel lehet számolni a szegények és gazdagok közötti egyre durvább különbséget, a béreket fel lehet zárkóztatni a nyugatiakhoz.

Választáson hatalomra jutni, majd a „nép nevében” leszámolni mindenkivel, aki ellenük van. Ezt a receptet ismerjük. Hitler már feltalálta. Hitler azért juthatott hatalomra, mert a nagytőke mellé állt. De a nagytőke azért állt mellé, mert Hitler mindenkinél jobban tudta az embereket arra késztetni, hogy ne gondolkodjanak, csak higgyenek a vezérben. Hány nem gondolkodó ember fizetett az életével a nem gondolkodásért?

Mit tegyünk mi? Legyünk észnél! Ha tudjuk tapasztalatból, hogy már sokszor átvertek bennünket, akkor ne engedjük, hogy újra és újra megtegyék!

Ne tápláljunk illúziókat! A milliárdosok pártjai ígérhetnek bármit, de ők sohasem lesznek mellettünk. A szavazatunk kell, és nem mi!

Válságban van a tőkés világ! A járvány kapóra jött, lebénították az emberek gondolkodását és harcát, de a válság megoldásához nem kerültek közelebb. Most van igazán szükség arra, hogy a dolgozó emberek, a népek önálló alternatívával álljanak elő, s a tőke hamis ígéreteivel a saját igazságukat állítsák szembe.

Thürmer Gyula

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET