fbpx

Mi - Ti

„Szuperlistát” javasol a Munkáspárt

„Szuperlistát” javasol a Munkáspárt

A Munkáspárt kezdeményezi a választási törvény részleges módosítását. – jelentette be Thürmer Gyula elnök. A súlyos problémák közepette a társadalom érdeke az, hogy az új Országgyűlés a társadalom lehető legszélesebb rétegeinek érdekeit testesítse meg. A jelenlegi választási rendszerben sok dolgozó ember, sok nehéz körülmények között élő ember érdekei nem jelennek meg a politikában. Azok a választók is szólhassanak bele érdemben az ország sorsának eldöntésébe, akik nem támogatják egyik parlamenti párt politikáját sem.

A Munkáspárt javasolja:

Az országos listát két módon lehessen állítani. Az egyik, a jelenlegi, azaz, akinek van minimálisan 71 egyéni jelöltje, az állíthat országos listát.

Ugyanakkor állíthassanak országos listát mindazok a pártok, amelyek az egész ország területén összegyűjtik 20 ezer választó ajánlását. Ezt a bejutási lehetőséget nevezhetjük „szuperlistának.”

Azok a pártok, amelyek a „szuperlista” lehetőségét választják, ne vegyenek részt az egyéni jelöltek versenyében, vagyis ne állítsanak egyéni jelölteket.

A „szuperlistáért” minden nyilvántartásban lévő párt küzdelembe állhat, amennyiben nincs költségvetési tartozása, adóssága.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET