fbpx

Mi - Ti

Kuba szolidaritást kér

Kuba szolidaritást kér

A vasárnapi havannai tüntetések az USA aknamunkájának a következménye. – állapította meg Kuba vezetése. A blokád nagyban befolyásolta a kubai gazdaság normális működését, súlyosan csökkentette az exportból származó jövedelmet. Az embargó miatt Kuba nem juthatott hozzá üzemanyagokhoz, gyógyszerekhez sem.

Kuba a leghatározottabban elítéli a bűnözők által előmozdított és végrehajtott erőszakos cselekményeket, ideértve a közrend erői elleni támadásokat is. A július 11-i eseményeket kiváltó terv kudarcot vallott.

Az intézmények normális működését az egészségügyi vészhelyzet által előírt feltételek mellett tartják fenn. A kubai állam, kormány és intézményeik teljes mértékben ellenőrzik a helyzetet.

A kubai kormány minden szükséges intézkedést megtett és meg fog tenni az állampolgárok békéjének és nyugalmának garantálása érdekében. Amint egyesek rosszindulatúan mondták, a kubai hatóságok soha nem szorgalmazták a honfitársak közötti konfrontációt és erőszakot. A kubaiak megosztására való ösztönzés külföldről származik.

Kuba szolidaritást és támogatást kér e külföldről szervezett és felbujtott tervekkel szemben.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET