fbpx

Mi - Ti

„Szívünk legyen Kubáé, a hazáé, a forradalomé, a szocializmusé, és győzni fogunk!

„Szívünk legyen Kubáé, a hazáé, a forradalomé, a szocializmusé, és győzni fogunk!

Biden azt hiszi, hogy most van itt a pillanat a kubai szocializmus megdöntésére. Fidel és Raul Castro nemzedéke elment. Az új garnitúrában talán több lesz a „pragmatikus”, a „korszerű”, akikkel szót lehet érteni. Biden számítása szerint az USA kezére játszik az is, hogy Kubában komoly nehézségekkel kell szembe nézni. Az embargó elzárja az országot a nyugati világtól, kevesebb a bevétel. Sok minden lett hiánycikk, ami tegnap még nem volt az.

„Szívünk legyen Kubáé, a hazáé, a forradalomé, a szocializmusé, és győzni fogunk!” – adta ki a jelszót Miguel Díaz-Canel Bermúdez, aki az idén áprilisa óta vezeti a Kubai Kommunista Pártot. A párt, amely évtizedek óta őrzi a függetlenségi harc és a szocialista forradalom hagyományait, nem ingott meg.

Az emberek hívó szavára kimentek az utcára. A kubai emberek, úgy tűnik, tudják, hogy a függetlenséget nem lehet becserélni jobb ruhákért, szebb cipőkért, több élelmiszerért. A szocializmust lehet reformálni, megújítani, de csak addig, amíg a hatalom a dolgozóké, a népé. Ha kiadják kezükből a hatalmat, a pénz, a tőke agresszióját nem lehet megállítani.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET