fbpx

Mi - Ti

Nem kérünk „magyar tavaszt”, sem amerikait, sem EU-sat!

Nem kérünk „magyar tavaszt”, sem amerikait, sem EU-sat!

Nem kérünk semmilyen „magyar tavaszt”, sem amerikait, sem EU-sat! – mondta Thürmer Gyula Debrecenben, a Munkáspárt Szent István napi rendezvényén.

Nem akarjuk, hogy mások határozzák meg, hogy mi jó és mi rossz nekünk. Nem akarjuk, hogy az USA vagy az EU döntse el, ki legyen a miniszterelnök! Ez a mi dolgunk, a mi jogunk!

Mi nem fogunk a Fideszre szavazni. Mi a saját jelöltjeinkre, a Munkáspárt embereire fogunk szavazni. Másokat is arra fogunk biztatni, hogy ránk szavazzanak. Mi ezzel küzdünk a liberalizmus ellen.

Mi nem állunk sem konzervatívok, sem a liberálisok mellé. Akármelyikük is győz, Magyarországon marad a kapitalizmus, a pénz uralma. Ha győz az ellenzék, nem a népnek jutna több, hanem nekik és barátaiknak.

De nem kérünk a liberalizmus pusztításaiból. A liberális tőke inváziója indult meg. Mindent alárendelni a tőke, a pénz akaratának! Egy Európa legyen, a pénz Európája! Egy törvény legyen, a pénz törvénye! A nemzet államok helyett európai globális kormányzást! Nemzeti függetlenség helyett német-francia uralmat Európában! Amerikai uralmat a világban!

Lehet támogatni ezt az utat. De, aki ezt támogatja, annak tudnia kell: ez a fasizmus útja. Ami a 20. században a fasizmus volt, az ma a liberalizmus.

A teljes beszéd itt olvasható:

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnökének beszéde

(Debrecen, 2021. augusztus 19.)

Tisztelt ünneplők!

Kedves Barátaim!

Megtiszteltetés és öröm, hogy Szent István napját Debrecenben köszönthetjük. Köszönet a debreceni munkáspárti szervezetnek, hogy meghívtak bennünket. Köszönet a szervezet elnökének, Edelényiné Nagy Máriának, hogy megküzdött a mai rendezvényért. Harcos kiállása nélkül ma nem lehetnénk itt.

Szent István napja a mi ünnepünk is. Magyarok vagyunk, baloldali, nemzeti, ellenzéki párt. Az ország, a magyar nemzet, a magyar emberek boldogulását akarjuk.

Debrecenbe jöttünk ünnepelni, Szent István új szobrához. Egy éve áll itt, Debrecen egyik szép terén. Egy kiváló fiatal művész, Szanyi Borbála alkotása.

Milyen volt első királyunk? Valójában nem tudjuk. Minden nemzedék a maga módján képzeli el.

Szanyi Borbála alkotása a királyt, az erős királyt láttatja velünk, aki megvédte nemzetét. A keresztény uralkodót is látjuk, aki a biztonságos jövő reményében új hitre térítette népét. Az európai politikust idézi fel, aki megtalálta Magyarország helyét kelet és nyugat között. Köszönjük a szép szobrot.

Barátaim!

Minap egy újságíró azt kérdezte tőlem, hogy miért ünnepeljük mi is augusztus 20-át. Talán baloldali eszméket találunk benne?

Nem, Szent István ünnepében nem baloldali eszméket kell keresni. A nemzet, a magyarság létét ünnepeljük. Szent István alkotása nélkül nem lett volna folytatás. Sohasem jutottunk volna el a 20. és 21. századhoz. A magyarság eltűnhetett volna Európa térképéről.

De nem tűnt el! Létrejött a magyar királyság, a feudális állam. Kiépült a keresztény egyház intézményi rendszere. Az ország vezetői felismerték, hogy a magyar föld kincs, amiből tisztességgel meg lehet élni. Az egykor kalandozó magyarság leszállt a lóról, és hozzáfogott a föld korszerű műveléséhez.

Szent István a politika, a jog, a hit, a gazdaság eszközeit együtt használta fel a magyarság védelmére.

Magyarország független államként csatlakozott az akkori európai hatalmakhoz. István egyértelmű jelzést adott a térség népeinek és országainak is: ne vágyjanak magyar földre, nem adjuk senkinek!

A függetlenség legnagyobb történelmi értékünk. Évszázadokon át küzdöttünk érte, nemzetünk legjobbjainak köszönhetjük, hogy nem vagyunk rabszolgák, mások kiszolgálói, nem idegen hatalmak döntenek sorsunkról.

Maradhatunk-e függetlenek a mai világban? Mit kell tennünk, hogy függetlenek maradhassunk? Ez az a kérdés, amire minden magyar politikai erőnek választ kell adnia. Érdemi, konkrét, reális választ! Ez nem kampányügy! Ez nem olcsó jópofáskodás! A válaszunktól életünk, a magyarság sorsa függ.

Ma minden korábbinál jobban fenyeget bennünket a veszély, hogy elveszítjük függetlenségünket.

Nem tatárokkal, törökökkel, labancokkal, németekkel vagy oroszokkal kell nyílt háborút vívni. Lopakodó ellenségek ellen küzdünk.

A tőkés világ médiaóriásaival, amelyek átprogramozzák az agyunkat. Ők szabják, hogy mit szabad és mit nem. Ez történt a héten a debreceni Bypass of Anger zenekarral.  Nem csak a dalt cenzúrázta, a zenekar egész csatornáját törölte a YouTube, a zenészek szerint azért, mert a nótájukban többször szerepelt az "oltás-vakcina" szófordulat.

Küzdünk a liberális civilszervezetekkel, alapítványokkal, amelyek belülről bomlasztják a társadalmat.

A liberális tőke inváziója indult meg. Mindent alárendelni a tőke, a pénz akaratának! Egy Európa legyen, a pénz Európája! Egy törvény legyen, a pénz törvénye!

A nemzet államok helyett európai globális kormányzást! Nemzeti függetlenség helyett német-francia uralmat Európában! Amerikai uralmat a világban!

Minden más pusztuljon! Minden másnak el kell tűnnie! Minden mást ki kell irtani! Ez a programjuk.

Lehet támogatni ezt az utat. De, aki ezt támogatja, annak tudnia kell: ez a fasizmus útja. Ami a 20. században a fasizmus volt, az ma a liberalizmus.

Senkit se tévesszen meg, hogy a mai liberalizmus nem antiszemita. Nincsenek haláltáborok, senkit sem fenyeget holokauszt. De vegyük észre: a pénzvilág legszélsőségesebb erői törekednek nyílt diktatúrára a világ felett!

Tudunk-e védekezni? Van-e más út? Vagy bele kell törődnünk, hogy ezentúl nem fiaink és lányaink születnek, hanem meghatározhatatlan lények?

El kell fogadnunk, hogy egy szűk elit fog szellemileg uralkodni a lebutított tömegen?

Bele kell nyugodnunk, hogy már nem magyarok leszünk, hanem egy valakik a sok európai között?

A konzervatív program fontos fegyver a liberalizmus pusztítása ellen. A nemzeti út, a nemzeti függetlenség védelmét ígérik. Ragaszkodnak a nemzeti múlthoz, a kereszténységhez. Újjáépítik a várakat, kastélyokat, templomokat, történelmi emlékhelyeket. Kitartanak amellett, hogy Magyarországot magyaroknak kell építeniük magyarok számára.

De elég-e ez a liberalizmus legyőzéséhez? A liberalizmus korunk fasizmusa. Akkor miért nem úgy bánnak vele, mint a fasizmussal? Meddig folytatja még a Fidesz és a kormány a „kommunistázást”? Elég már azzal fenyegetni a népet, hogy megint jön Kun Béla és a Tanácsköztársaság! Jönnek a momentumos bolsevikok! Nem jönnek!

A liberálisok sohasem voltak kommunisták. Sohasem! De szívesen hitetik el magukról, hogy azok. Gyurcsányék ma örülnek, ha a Fidesz „lekommunistázza” őket. Örülnek, mert sokan hozzájuk menekülnek olyanok, akik számára a szocializmus jó volt.

Barátaim!

Mi nem állunk sem konzervatívok, sem a liberálisok mellé. Akármelyikük is győz, Magyarországon marad a kapitalizmus, a pénz uralma. Ha győz az ellenzék, nem a népnek jutna több, hanem nekik és barátaiknak.

De nem kérünk a liberalizmus pusztításaiból. Nem kérünk a piszokból, a koszból, a fejetlenségből, amibe belekényszerítenek bennünket. Nézzék meg, mi van Budapesten!

Nem kérünk semmilyen „magyar tavaszt”, sem amerikait, sem EU-sat!

Nem akarjuk, hogy mások határozzák meg, hogy mi jó és mi rossz nekünk. Nem akarjuk, hogy az USA vagy az EU döntse el, ki legyen a miniszterelnök! Ez a mi dolgunk, a mi jogunk!

Mi nem fogunk a Fideszre szavazni. Mi a saját jelöltjeinkre, a Munkáspárt embereire fogunk szavazni. Másokat is arra fogunk biztatni, hogy ránk szavazzanak. Mi ezzel küzdünk a liberalizmus ellen.

Ébredjünk, emberek! Az Egyesült Államok elvesztette az afganisztáni háborút. Hiába vitt oda sok ezer katonát, hiába költött milliárdokat, nem tudta saját életmódját, saját demokráciáját rákényszeríteni az afgánokra. Az afgán nép nem akar úgy élni, ahogyan Amerika akarja.

Ezt az igazságot sokan elmondják mostanság. De mindez csak akkor ér valamit, ha itt nem állunk meg. Ki kell mondanunk azt is, hogy más népek sem akarnak amerikai módra élni. A kubaiak sem, a venezuelaiak sem, de az oroszok sem és a belaruszok sem.

De még tovább kell mennünk! Nem követelhetünk magunknak magyar utat, magyar önállóságot, magyar függetlenséget, ha részt veszünk mások korlátozásában és elnyomásában.

Afganisztánban nem csak az Egyesült Államok veszített. Magyarország is veszített. Az amerikaiak mellé álltunk, segítettünk nekik exportálni az amerikai demokráciát. Azt, amiről tudtuk, hogy nem jó, azt, ami most már magunknak sem kívánunk.

Az amerikaiak nagy pofont kaptak, de pofont kaptunk mi is. És újabb pofonokat fogunk kapni, ha részt veszünk a más népek elleni szankciókban, a gazdasági és politikai háborúkban, a katonai fenyegetésben.

A világ válságban van. Nem a népek vannak válságban. A rendszer van válságban, amelyben a népek élnek. A kapitalizmus, a tőke, a pénz uralma van válságban.

A nagyok, a gazdagok a kicsik, a szegényebbek rovására akarják megoldani. A világ olyan lesz, mint a kabuli repülőtér az elmúlt napokban. Akinek van repülője, vagy képes felkapaszkodni mások repülőjére, az megmenekül. A többi meg pusztuljon!

A kapitalizmus nem tudja a válságot megoldani. Ezért kell nekünk egy új világra gondolnunk.

Olyan rendszer kell, amelyet nem a pénz, nem a profit érdekei működtetnek, hanem az emberek, a népek érdekei.

Olyan rendszer, amely megvédi az embereket a járványoktól is, a környezeti pusztításoktól is, de a háborútól is.

Olyan rendszer, amelyben minden nép a saját útját járja. Függetlenül, nemzetként!

Ez az új közösségi társadalom, a szocializmus útja. Mi ezt az utat választanánk.

Tisztelt Ünneplők!

Barátaim!

Örüljünk ma, hogy a magyarság túlélte az elmúlt évszázadokat!

Örüljünk, hogy mi túléltük a koronavírust és bízzunk abban, hogy talán könnyebb lesz az, ami még ránk vár!

Hajoljunk meg Szent István történelmi tette előtt!

Tegyünk hitet amellett, hogy itt akarunk élni, függetlenként, magyarként, emberként!

Éljen Magyarország!

Éljen a magyar nép!

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET