fbpx

Mi - Ti

Hogy került egy kamion a nizzai Angol sétányra?

Hogy került egy kamion a nizzai Angol sétányra?

Hogy volt képes egy kamion bejutni a tengerparti sétányra és zavartalanul megölni több, mint 80 embert? Sok féle magyarázat van. Az Angol sétány ( Promenade des Anglais) nehezen védhető. A zavartalan EB-után senki sem számított terrorista akcióra. Eddig senki sem használt kamiont tömeges gázolásra. Kérdés azért mégis marad? Hogy mehetett két teljes kilométert anélkül, hogy egy rendőr is rálőtt volna? Miért csak 25 perc múlva érkeztek meg a mentők? (https://www.washingtonpost.com)

Franciaország hónapok óta ostromállapotban van, mindenütt rendőrök, katonák.  Ennek ellenére a gyilkos kamion zavartalanul elmehetett a tengerparti sétányig, amelynek közelébe se mehetnek kamionok. Nem tűnt fel senkinek, nem állította meg senki.

A párizsi és brüsszeli merényleteket a világ tragédiának fogta fel. Nizzában tragédia történt, de ahogyan történt, ahogyan a hatóságok reagálták rá, már tragikomédia. A nyugati reagálás a nizzai tragikomédiára pedig egyenesen komikus. Sírás, virágos, részvét, de egyetlen konkrét lépés sem történik a terrorizmus kiváltó okainak megszüntetésére.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET