fbpx

Mi - Ti

Botka-beszéd: ennyire képesek a szocik!

Botka-beszéd: ennyire képesek a szocik!

Az egyenlő, igazságosabb és felemelkedő Magyarország megvalósítását nevezte leghatározottabb céljának Botka László, Szeged szocialista polgármestere szombaton Budapesten. A politikus közölte, igazi baloldali fordulatra van szükség, olyan jövőképre, amelyben központi helye van a társadalom eddigi veszteseinek, a középosztálynak és a szegényeknek. Jelezte: a százmilliós villák vagy több tízmilliós autók tulajdonosai számíthatnak a különadóra.  Kitért arra, hogy megvizsgálják a feltétel nélküli családi alapjövedelem bevezetésének lehetőségét. Botka László azt mondta, az új baloldalnak kormányra kerülve első dolga lesz elindítani az egészségügy rendbetételét. Kijelentette: Magyarország helye Nyugaton van. Mi nem leszünk Putyin legvidámabb barakkja. Szilárdan kiállunk NATO-szövetségeseink, különösen a balti országok mellett. Magyarország az Európai Unió büszke tagja. Nekünk, magyaroknak, az Unión kívül nincs jövő. (http://www.breuerpress.com)

Aki Botka beszéde alapján akarná megítélni az  országmentő “új baloldalt”, bajban lenne. Nincs benne semmi új. Különadóval fenyegette ugyan meg a villák és drága autók tulajdonosait, de az egészet sűrű homályban hagyta. Szó sincs egyszeri 45 százalékos vagyonadóról, amit a Munkáspárt követel.

A családi alapjövedelem a nyugat-európai szocdemek kedvenc blöffje, amit most Botka is igyekszik lenyeletni velünk. Egy baja van: ellentmond a kapitalizmus lényegének, ezért nem fogják megcsinálni. Az Oroszország elleni kirohanása és az EU feltétel nélküli elfogadása olyan primitívre sikerült, hogy valószínűleg nyugaton sem tapsolnak neki.

Szomorú, hogy olyan ember akar Magyarország miniszterelnöke lenni, aki a képzavarokkal kevert trágárságot irodalmi erénynek tekinti. Zavaros, rossz beszéd, ami pontosan tükrözi a magyar szocliberális tábor szellemi és politikai színvonalát.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET