fbpx

Mi - Ti

Kinek kell most népszavazás?

Kinek kell most népszavazás?

Az LMP-t követően a Párbeszéd Magyarországért is népszavazást kezdeményez a paksi atomerőmű bővítése ellen. A párt kampányt is indít annak érdekében, hogy a kormány és az Országgyűlés vizsgálja felül a nemzeti energiastratégiát - jelentette be a párt EP-képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. (http://mti.hu)

Az olimpiai népszavazás hatását látva vérszemet kaptak néhányan. Egy röpke hét alatt hat népszavazási kezdeményezést is bejelentettek az Nemzeti Választási Bizottságnál. A legszorgalmasabb Gál József magánszemély volt. Mindjárt ötöt is bevitt, mindegyik a paksi atomerőműre vonatkozik. Természetesen a magánszemély az LMP-t rejti.  Ennek feltehetően az a magyarázata, hogy bármilyen ok miatt nem megy át a kezdeményezés, akkor még se az egész LMP égjen. A hatodik népszavazási ötlete a Demokrata Párté, amiről eddig még csak nem is hallottam. Az ő kérdésük még direktebb: legyen-e előrehozott parlamenti választás?

Aki azt gondolja, hogy a derék kezdeményezők politikai életünk demokratizmusát akarják erősíteni, vagy egyszerűen nagy döntések lehetőségét adni a nép kezébe, az egész egyszerűen téved, de mondhatnám azt is, hogy naiv álmodozó. Semmi mást sem akarnak, mint fogást találni a kormányon, destabilizálni a belső helyzetet a 2018-as választások előtt.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET