fbpx

Mi - Ti

Berlin: a Győzelem Napján a békéért

Berlin: a Győzelem Napján a békéért

Az Európai Kommunista Kezdeményezés május 7-én nemzetközi találkozót szervezett Berlinben a fasizmus feletti győzelem 72. Évfordulóján. 15 párt volt jelen, köztük a Magyar Munkáspárt is, amely Filemon Kristóf, a KB tagja képviselt. (http://inter.kke.gr)

A szovjet katona a hazájáért küzdött, és egyben a szocializmusért. Azért a szocializmusért, ami 1917 után értelmet adott egy végtelenül szegény és elnyomott nép milliónak. A fasizmust a hazájáért és a szocializmusért küzdő szovjet katona győzte le.

Magyarország a Szovjetunió ellen lépett a háborúba. Magyarok százezrei vesztek oda a keleti fronton. A katonák áldozatok voltak, sőt talán hősök is voltak közöttük. A szocializmus éveiben erről nem beszéltek, abból kiindulva, hogy a rossz ügyért harcoló hadseregnek nem lehetnek jó katonái. De legyünk őszinték!  A katona nem felelős azért, amit tábornokai parancsolnak. Nem rajtuk kell számon kérni, hogy az ország akkori vezetői miért álltak egy rossz ügy és a fasiszta Németország mellé.

A háború veszélyét nem háríthatja el a tőke. A háborút nem képesek a pacifista mozgalmak sem megakadályozni. A háborút mi akadályozhatjuk, mi, a tőke ellenfelei. Ha békét akarunk, a tőke, a pénz uralmát kell legyőznünk.  És nem kétséges: a jó fiúk mi vagyunk, a mi ügyünk az igaz, a mi ügyünk a tisztességes.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET