fbpx

Mi - Ti

Ne emeljék, csökkentsék a nyugdíj korhatárt!

Ne emeljék, csökkentsék a nyugdíj korhatárt!

Az első félévben 17 ezerrel csökkent a nyugdíjasok és csaknem 30 ezerrel a korhatárt elért nyugdíjasok száma – derül ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adataiból. Ez annak az eredménye, hogy idén megint emelkedett a korhatár, januártól már csak 63,5 évesen lehet nyugdíjba vonulni. A létszámfogyatkozás megmutatkozik a nyugellátásokra fordított kiadásokban is: idén, az első hét hónapban 1822,4 milliárd forintot költött az állami Nyugdíjbiztosítási Alap, ami az éves 3151 milliárd forintos keret 57,8 százaléka – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium legutóbb kiadott jelentésében. (https://zoom.hu/2017/)

Nyugodt életet az időseknek! Ezt akarja a Munkáspárt.  100 ezer forint minimálnyugdíjat! Akik végig dolgozták az életet, emberhez méltó idős kort érdemelnek.

A nyugdíj korhatár a nőknél 55 év, a férfiaknál 60 év legyen! Kárpótlást a rendszerváltás veszteseinek! Kárpótolni azokat, akik a rendszerváltás miatt önhibájukon kívül veszítették el a munkájukat, akiket a munkaadók bejelentés nélkül alkalmaztak

Csökkentsék a gyógyszerek árát! A drága gyógyszerek jelentik az egyik legnagyobb terhet az embereknek. Ezen változtatni kell.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET