fbpx

Mi - Ti

Független nép vagyunk, nem a csomagtartóban kuporgunk

Független nép vagyunk, nem a csomagtartóban kuporgunk

Őszintén szólva kezd az idegeimre menni a kopott lemez recsegése, hogy aki nem bólogat az EU mostani (jelenlegi, átmeneti stb.) vezetőinek, az Európa-ellenes. Meg Európa-szkeptikus. Aki nem imádja az alkoholista Jean-Claude Junckert, a bukott diákra emlékeztető Donald Tuskot, a porcelánboltban idétlenkedő Frans Timmermans-t, vagy az elmebaj jegyeit viselő, ordítozó Guy Verhofstadt-ot, az közellenség. Aki nem fúj egy követ a zöldekkel, a szocialistákkal, a liberálisokkal, az Európa sírját ássa. – nyilatkozta Kövesdi Károly. (http://www.hirek.sk)

Kövesdi Károly szlovákiai magyar író, újságíró, közéleti személyiség. Azt mondta ki, amit sok magyar ember gondol és érez Szlovákiában és Magyarországon is.

“Miféle agyrém ez? Egyáltalán, gondolkodnak ezek az emberek? Szeretik ezek az emberek Európát, vagy csak önmagukat? Van-e erkölcsi joguk másokat kioktatni és zsarolni? Vagy azt hiszik, több Európa van? Egy az övék, s azon túl a többi, a maradék? Az iránt nem kell felelősséggel viseltetniük? Vagy Európa olyan, mint egy autó, amelyben egyesek sebességet váltanak, mások a kormányt rángatják, ismét mások meg a csomagtartóban kuporognak?”

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET