fbpx

Mi - Ti

A fasizmus feletti Győzelem Napján

A fasizmus feletti Győzelem Napján

Május 9-én, szerdán 10 órakor az Orosz Föderáció és a Belarusz Köztársaság nagykövetsége koszorúzási ünnepséget szervez a Szabadság téri Szovjet Hősi Emlékműnél. A Munkáspárt tagjai az idén is részt vesznek a megemlékezésen. (https://www.facebook.com)

A Munkáspárt megemlékezik az ünnepről, mert meggyőződésünk szerint május 9-e a Győzelem Napja. 1945 tavaszán, ezen a napon nem csupán a szovjet hadsereg győzedelmeskedett a fasiszta német hadsereg felett. Ezen a napon az emberiség aratott győzelmet a fasizmus felett. A fasizmust győzte le, amely el akart törölni mindent, ami emberi, ami jó. A fasizmust, amely törvényessé tette a kommunisták, a szocialisták üldözését és fizikai megsemmisítését. A fasizmust, amely zsidók és cigányok millióit irtotta ki. A fasizmust, amely elindította az emberiség eddigi legnagyobb és legpusztítóbb háborúját, a második világháborút.

Mi ragaszkodunk a történelmi tényekhez. A német fasizmus legyőzésében a legnagyobb terhet a Szovjetunió vállalta. Senki és semmi sem feledtetheti a sok millió szovjet hőst, akik életüket adták a háborúban. A szovjet hadsereg nem állt meg országa határainál, tovább ment, hogy felszabadítsa a fasizmus alól Európa más népeit is.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET