fbpx

Mi - Ti

Teremtsük meg függetlenségünket, kövessünk semleges politikát!

Teremtsük meg függetlenségünket, kövessünk semleges politikát!

„Hazánkat ne sodorják háborúba saját szövetségeseink, teremtsük meg függetlenségünket, kövessünk semleges politikát!”  Ezzel a felhívással hívott mindenkit a háború ellen, a béke melletti tüntetésre május 9-én délutánra a Felelősséget Vállaló Teremtő Magyarok Közössége.

A rendezvény lelke és háziasszonya dr. Fórizs Eszter volt, aki őszinte lelkesedéssel és elszántsággal szervezte a rendezvényt. Részt vett és felszólalt Thürmer Gyula is.

A felszólalók elítélték az USA háborúját Oroszország ellen. Több felszólaló hangsúlyozta, hogy támogatni kell a magyar kormány erőfeszítéseit a magyar érdekek védelmére. Felszólították a kormányt, hogy „folytasson semleges politikát NATO-tagként is!” Magyarország vétózza meg Finnország és Svédország felvételét a NATO-ba! Magyarország ne engedjen át olyan fegyverszállítmányokat se, amelyek tranzitországon keresztül mennek, de a végcél Ukrajna! A magyar kormány vesse latba befolyását az Oroszországgal való béke érdekében!

Beszédet mondott Simó Endre, a Békekör elnöke is, s olyan személyiségek, köztük dr. Monostory Attila, Hárosi Tibor, Gazdag Ferenc, Bognár Tibor, Balog István, Gurabi Ágnes, Tarczi István, dr. Drábik János, Czetli Balázs, akik civilszervezetek képviselőiként vagy magánemberként mondták el véleményüket.

 

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET