fbpx

Mi - Ti

Elítélünk minden beavatkozást Kuba belügyeibe!

Elítélünk minden beavatkozást Kuba belügyeibe!

Guilermo Vázquez Moreno, a Kubai Köztársaság magyarországi nagykövete hétfőn megbeszélést folytatott Thürmer Gyulával, a Munkáspárt elnökével. Biden elnök folytatja Trump korábbi politikáját és folyamatos gazdasági, politikai nyomást gyakorol Kubára. – hangsúlyozta a nagykövet. Az amerikai embargós politika önmagában is súlyos következményekkel jár a kubai gazdaságra nézve, de a világgazdasági válság, az ukrajnai háború tovább nehezítik a helyzetet. A kubai társadalom is érzi a következményeket, hiszen sok mindenből hiány van, akadozik a termelőüzemek nyersanyagellátása, sőt a lakossági energiaszolgáltatás is. Az USA olyan helyzetet akar teremteni, amikor a „humanitárius válságra” hivatkozva az USA és szövetségesei beavatkozhatnak a kubai belügyekbe.

Kubában nincs semmilyen humanitárius válság. A kubai kormány képes kezelni a problémákat, de szüksége van a világ szolidaritására az amerikai agresszív tervek elhárítása érdekében.

A Munkáspárt szolidaritásáról biztosítja a kubai népet, a Kubai Kommunista Pártot. – erősítette meg Thürmer Gyula. Elutasítjuk az Egyesült Államok világhatalmi törekvéseit, elítélünk mindenfajta beavatkozást a Kubai Köztársaság belügyeibe.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET