fbpx

Mi - Ti

A marxizmusnak kell utat mutatnia az emberiségnek

A marxizmusnak kell utat mutatnia az emberiségnek

Hszi Csin-ping, a Kínai Kommunista Párt főtitkára a marxista pártok világtalálkozójára küldött üdvözletében kiemelte: a marxizmus nyitott, fejlődő elmélet. Csak akkor fejti ki teljes életképességét, ha a konkrét nemzeti sajátosságok és az adott korszak figyelembevételével alkalmazzák.

A marxizmus a 21.  a világ marxista pártjai erőfeszítéseinek köszönhetően új távlatokat nyit, bizonyítva életképességét.

A Kínai KP a marxizmus alapelveit integrálja Kína speciális viszonyaival, a nemes kínai kultúrával, adaptálja a marxizmust a kínai helyzethez és a mai korhoz, és töretlenül halad a kínai sajátosságú szocializmus útján.

Száz éve nem látott mély változások mennek végbe a világban, és az emberiség történelmi válaszút előtt áll. A marxista pártok felelőssége, hogy a marxizmust alkalmazzák a konkrét nemzeti viszonyoknak és a kor követelményeinek megfelelően, és az igazság fényével utat mutassanak az emberiségnek.

A Kínai KP kész erősíteni az együttműködést és a párbeszédet a világ marxista pártjaival, szem előtt tartva a pártok nemzeti körülményeit és a kor sajátosságait és velük együtt gazdagítani és fejleszteni a marxizmust annak érdekében, hogy az igazság nagy erejét megmutatva együtt járuljanak hozzá az emberiség közös jövőjének építéséhez.

 

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET