fbpx

Mi - Ti

Munkáspárt: egy Kína létezik és Tajvan Kína része.

Munkáspárt: egy Kína létezik és Tajvan Kína része.

A Magyar Munkáspárt úgy véli, hogy egy Kína létezik és Tajvan Kína része. – jelentette ki Thürmer Gyula, a párt elnöke. Számos nemzetközi dokumentum elismeri és megerősíti ezt a tényt. Bármely kísérlet e vitathatatlan tény megkérdőjelezésére a nemzetközi békét és biztonságot veszélyezteti.

A Munkáspárt teljes mértékben támogatja azokat a határozott erőfeszítéseket és új kezdeményezéseket, amelyet a Kínai Kommunista Párt tett Hszi Csin-ping főtitkár vezetésével a Kínai KP 18. kongresszusa óta Kína békés újraegyesítésére. A Kínai KP és a kínai kormány történelmi lépéseket tett a Tajvani-szoros és a térség békéje és stabilitása megőrzése érdekében,

A Munkáspárt elítéli az USA és más külső erők kísérleteit arra, hogy Tajvant használják fel Kína sikeres történelmi fejlődésének megállítására, a kínai nemzet teljes újraegyesítésének megakadályozására.

A Munkáspárt aláhúzza, hogy a Kínai Népköztársaság lépései Kína szuverenitásának és területi integritásának védelmére, a külső erők beavatkozásának elhárítására azt a célt is szolgálják, hogy sikerüljön elkerülni egy új világháborút.

A Munkáspárt meggyőződése, hogy az egy Kína elvet fenn kell tartani. A Munkáspárt üdvözli a magyar kormány döntését az egy Kína elv tiszteletben tartásáról és felhívja a magyar kormányt, hogy védelmezze ezt az elvet minden nemzetközi fórumon.

A Munkáspárt egyetért azzal, hogy az „Egy ország – Két rendszer” elv olyan fontos intézményes eszköz, amelyet a Kínai KP és a kínai kormány fogalmazott meg. Ez az elv a kínai szocializmus nagy jelentőségű vívmánya, amely elősegítheti Kína békés újraegyesítését.

A Munkáspárt felhívással fordul minden marxista és más baloldali politikai párthoz: fejezzük ki szolidaritásunkat a Kínai Kommunista Párttal és a Kínai Népköztársasággal.

Kína fejlődése és haladás, a kínai sajátosságú szocializmus sikeres építése megfelel a világ más népei alapvető érdekeinek is.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET