fbpx

Mi - Ti

Doppingügy: Kíméletlen médiaháború Oroszország ellen

Doppingügy: Kíméletlen médiaháború Oroszország ellen

A Nemzetközi Antidopping Szövetség (WADA) a Nemzetközi Olimpiai Szövetséghez fordult, javasolva, hogy tiltsák el az orosz sportolókat a 2016. évi olimpián való részvételtől arra hivatkozva, hogy orosz sportolók az orosz állam támogatásával fogyasztanak doppingszereket. (https://www.wada-ama.org)

Oroszország ellen kíméletlen médiaháború folyik. Agresszornak mutatja be a nyugati média, miközben nem Oroszország fenyegeti a NATO-t, hanem fordítva. A minszki megállapodások megsértésével vádolják, miközben Porosenko Ukrajnája nem hajtja végre a megállapodást. Most a sport terén indítottak látványos támadást.

A javaslatot egy „független bizottság” elemzésére alapozták, melynek vezetője Richard H.McLaren amerikai jogász. A bizottság tanúként a moszkvai antidopping laboratórium egykori vezetőjét, Grigorij Rodcsenkovot szólaltatta meg, aki már korábban összetűzésbe került az orosz hatóságokkal, és az USA-ba költözött. A WADA-ban egyébként nincsenek orosz tagok, a nyugatiak uralják. Az Orosz Olimpiai Bizottság közölte: készek bármilyen nemzetközi ellenőrzés alá vetni magukat, és alaptalannak minősítettek a bizottság megállapításait.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET