fbpx

Mi - Ti

Bértárgyalások: döntsd el, kivel vagy!

Bértárgyalások: döntsd el, kivel vagy!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint ahol nincs szakszervezeti jelenlét, fokozottan kiszolgáltatottak a munkavállalók. Ezért is tartjuk szükségesnek az országos bérmegállapodást, amely iránymutató a gazdasági élet minden szereplője számára.
A Magyar Szakszervezeti Szövetség meggyőződése, hogy a kormány, a munkáltatói és a munkavállalói oldal közösen hatékonyabban, eredményesebben tudja megoldani a munkaerőpiac égető gondjait. A Magyar Szakszervezeti Szövetség olyan bérrendszert, és az ezt támogató adó- és foglalkoztatáspolitikát tart szükségesnek, amely mindhárom oldal szempontjainak megfelel. (https://szakszervezetek.hu)

A három oldalból kettő, nevezetesen a munkaadók és a kormány a tőke érdekeit képviseli. A szakszervezetnek kell(ene) a dolgozók érdekeiért harcolni. A tőkések a lehető legkevesebb bérért a lehető legtöbb munkát akarják a dolgozóktól. Ők viszont a lehető legmagasabb bért, a lehető legkevesebb munkáért. A tőkések csak akkor tesznek engedményt, ha beleütköznek a dolgozók ellenállásába. Jó lenne, ha a szakszervezet csak a dolgozók érdekeivel törődne, és nem a tőkésekével. Ők sem törődnek a mi érdekeinkkel.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET