fbpx

Balszemmel

Thürmer Gyula - Balszemmel

Parlamenti választás vagy polgárháború?

A DK, pontosabban szólva a Gyurcsány-Dobrev páros hétvégi kampánynyitója megdöbbentő és elrettentő volt. Ők már nem beszélnek választásról, nem beszélnek demokratikus játékszabályokról. A meghirdetett cél az ellenfél, a Fidesz-KDNP, az Orbán-kormány totális megsemmisítése.

Gyurcsány szerint az ellenzék ki fogja söpörni a hatalomból” a Karmelita Kolostorban ülő „nemzetrabló, nemzetáruló brigádot”.

Dobrev Klára kijelentette: ő „ezekkel” nem akar kiegyezni, hanem le akarja győzni őket „egyszer és mindenkorra”.

Belegondoltak Önök abba, hogy ez mit jelent? Értik Önök, hogy a DK már most iszonyú félelmet kelt a társadalomban?

Mi lesz, ha rosszul szavazok? Mi lesz, ha tényleg győz a Gyurcsány-Dobrev-páros, és el kezdik vizsgálni a szavazási papírokat?  A rendőrségre fognak becitálni, és számon kérni, hogy kire szavaztam?

Mi lesz a családtagjainkkal, akik nem politikai pályán vannak, de közalkalmazottként kiszolgálják a hivatalban lévő kormányt?

Mi lesz a konzervatív emberekkel, akik nem részesei semmilyen vélt vagy valós korrupciós ügynek, de örülnek a megújult budai várnak, tapsolnak Ákos koncertjén, és szívesen látnák Budapesten az atlétikai világbajnokságot?

Mi lesz a valóban baloldali emberekkel, a Munkáspárt tagjaival, barátaival, támogatóival? A legutóbbi választáson a liberálisok leanyázták, leköpték a munkáspárti jelölteket, mert el mertek indulni és szavazatokat elvenni tőlük, de mi lesz jövőre, amikor már vérre megy?

A Gyurcsány-Dobrev párosból és liberális szövetségeseiből lesznek a magyar tálibok? Lezárják a budapesti repülőteret és megindul a számonkérés?

Liberális nemzeti számonkérő szék veszi át a bíróságok helyét? Semmibe veszik az alaptörvényt? Átlépnek minden írott és íratlan szabályt?

A liberálisok abban bíznak, hogy a liberális nyugat lelkiismeretfurdalás nélkül melléjük áll.  Végül is miért ne? 1993-ban a nyugatnak egy rossz szava sem volt az ellen, hogy Jelcin szétlöveti az orosz parlament épületét és diktatúrát vezet be.

Most a helyzet még súlyosabb. A tőkés világ van válságban. A liberálisok keresztül akarják verni terveiket, még mielőtt a világ dolgozó tömegei, népei maguk nem veszik kezükbe a világ sorsát. A forradalmi helyzetek hosszú éveken át érlelődnek, de a forradalom egy pillanat alatt tör ki.

A liberális erők tisztában vannak azzal, hogy a helyzet most is érlelődik, de úgy gondolják, hogy ma még kezelni lehet.

Nincs olyan eszköz, amit ne szentesítene a liberálisok nagy célja, a nemzetállamok szétzúzása, a totális európai hatalom megteremtése.  A magyar liberálisok egyre kevésbé válogatnak az eszközökben. Egyelőre csak fenyegetődznek, de ha Biden és európai partnerei rábólintanak, nem kétséges, hogy mindenre képesek lesznek.

Az sem számítana nekik, hogy a liberális nyugat támogatásáért fizetni kell. Az önálló magyar politika, az önálló magyar út, a magyar függetlenség feladásával.

Ideje lenne új szemszögből vizsgálni a belarusz eseményeket is!  Amíg nem késő, észre kell venni, hogy a Lukasenko elnök megdöntésére szervezett akció egy európai főpróbával is felér.  A belarusz ellenzék nem ismerte el a nyilvánvaló választási vereségét. A nyugat teljes mellszélességgel az ellenzék mellé állt. Semmi sem volt drága, sem a gazdasági blokád, se az, hogy a háború szélére sodorják Európát. Az előadás, ha szabad ezt mondani, most Belaruszban zajlik, de jövőre Budapesten is műsorra tűzhetik.

Mi jön ezután? Könyörtelen háború! Várható, hogy az ellenzék nem fogja elismerni a választási eredményt, ha nem ők győznek. Káoszba, polgárháborúba taszítják az országot.

Munkáspártként, olyan erőként, amely a jövőt egy új közösségi társadalomban képzeli, nem támogatunk olyan politikai pártokat, amelyek így vagy úgy, de a pénz uralmát akarják. Jövő tavasszal éppen ezért mi nem szavazunk sem a Fidesz-KDNP-re, sem a liberális ellenzéki koalícióra.

Mi nem állunk sem konzervatívok, sem a liberálisok mellé. Akármelyikük is győz, Magyarországon marad a kapitalizmus, a pénz uralma. Ha győz az ellenzék, nem a népnek jutna több, hanem nekik és barátaiknak.

De nem kérünk a liberalizmus pusztításaiból. Nem kérünk a piszokból, a koszból, a fejetlenségből, amibe belekényszerítenek bennünket. Nem kérünk semmilyen „magyar tavaszt”, sem amerikait, sem EU-sat!

A Munkáspárt saját jelölteket indít, saját jelöltjeinkre fogunk szavazni, és arra biztatjuk a kormánypártokban és a parlamenti ellenzékben egyaránt csalódott embereket, hogy a Munkáspárt jelöltjeit válasszák. Minden, magát baloldalinak érző embert is ugyanerre fogunk kérni.

Nem közömbös számunkra az, hogy jövőre parlamenti választás lesz-e vagy polgárháború.  A polgárháború szenvedést, pusztítást hozna magával. A diktatúrában először a tőke igazi ellenfelein verik el a port. Arról nem is beszélve, hogy Magyarország sorsa a liberális nyugat kezébe kerülne.

Mi parlamenti választást, tisztességes választást akarunk. Mi akarunk dönteni. Mi élünk itt, ez a mi jogunk, a mi dolgunk.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET