fbpx

Mi - Ti

Liberális támadás a magyar-kínai kapcsolatok ellen

Liberális támadás a magyar-kínai kapcsolatok ellen

Magyarország lett Kína kapuja, csak Kína nem tud róla. Ezzel a hangzatos címmel közölt a index.hu cikket a magyar-kínai kapcsolatokról. (http://index.hu)

Szakmai cikknek álcázott politikai támadást indítottak a liberálisok a magyar-kínai viszony ellen. A liberálisoknak bögyükben van Kína. Nem tudnak elviselni olyan országot, ahol a vezető erő a kommunista párt, s ráadásul még a neve is Népköztársaság. Azt meg végképpen felháborítónak tartják, hogy Kína nem úgy táncol, ahogyan ők, illetve amerikai gazdáik fütyülnek. A magyar liberálisok felbátorodtak azon, hogy Trump keményebb politikát ígért Kínával szemben. De megfeledkeztek az alapigazságról: amit szabad Jupiternek, azaz Trumpnak, nem szabad a kisökörnek.

A liberális támadás persze Orbán ellen is szól, aki már régóta nem úgy táncol, ahogyan a liberálisok akarnák. Egykor maga is gyűlölte a kommunista Kínát, de rájött, hogy nincs értelme. A magyar-kínai viszony így lett a magyar politika egyik lényeges kiegészítő pillére. Az EU-tagság nem old meg mindent, a Kínával való gazdasági együttműködés sok mindenen átsegít. Növeli az ország politikai mozgásterét.  Még valami: olyan kultúrát hoz közelebb hozzánk, ami a liberálisoknak nincs.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET