fbpx

Mi - Ti

Itt az első arany: magyar dicsőség-2017

Itt az első arany: magyar dicsőség-2017

Hosszú Katinka megvédte címét 200 méter vegyesen hétfőn a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnok, aki a legjobb idővel jutott a döntőbe, 2:07.00 perces idővel diadalmaskodott a japán Ohasi Jui és az amerikai Madisyn Cox előtt. (http://mti.hu)

A 2017. évi úszó-világbajnokság magyar dicsőség. Mint ismeretes, a világbajnokságot a Nemzetközi Úszószövetség rendezi minden páratlan évben. Az idei versenyt többen akarták megrendezni, de visszaléptek. A magyar úszósport vezetői, a kormány és a főváros illetékesei felismerték, hogy az esemény jelentős sikert hozhat Magyarországnak. Manapság nem könnyű a világ médiájába bekerülni egy tíz milliós országnak. Most sikerült!

Magyar dicsőség, igen! A Duna Aréna és a többi új vagy felújított létesítmény a magyar mérnökök és építők munkája. Dicsőséget szereztek Magyarországnak teljesítményükkel.

Magyar dicsőség a sportolók teljesítményében is. Tegnap megszületett az első magyar aranyérem. Hosszú Katinka a hét első napján nyert 200 méter vegyesen. Gratulálunk!

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET