fbpx

Mi - Ti

A liberalizmus kárt okozott az embereknek

A liberalizmus kárt okozott az embereknek

A Politico című amerikai lap tudósítása szerint Soros György és más nagy liberális adományozók tanácskoznak Washingtonban szakszervezeti vezetőkkel és a demokrata párt egyes képviselőivel, hogy a következő években miként vegyék fel  harcot a megválasztott elnök, Donald Trump terveivel, például az első száz nap programjával, amelyet az Obama-korszak eredményei elleni szörnyű támadásnak tartanak. (http://mti.hu)

Pénzzel lehet kormányokat dönteni és újakat kreálni. El lehet százezreket indítani új népvándorlásra. Lehet ideológiai nézeteket, politikai gyakorlatokat kötelező vallássá emelni. Lehet a médiát uralni, és embermilliókat manipulálni. Lényegében ezt teszi évtizedek óta a liberális tőke.

A liberális tőke uralma azonban azt jelentette, hogy a néptömegekre zúdították a piac minden terhét. Velük fizettetik meg a pénzügyi körök jólétét és a válság leküzdését. De ezek a néptömegek elégedetlenek és minden felrobbanhat egyik percről a másikra. A világ munkásmozgalma erősödik, és beleszólást követel a világ sorsának eldöntésébe.

A liberalizmusról kiderült, hogy semmilyen más eszmét nem tűr meg maga mellett. Nem demokráciát hoz létre, hanem tőkés diktatúrát, a liberális körök teljes politikai és szellemi uralmát. A világ népei erre mondanak nemet, mert úgy érzik: megfulladnak a liberális hullámokban.

A liberalizmus a világpolitika színterén szembekerült más tőkés országok megerősödött gazdasági és politikai köreivel, amelyek a globalizmusra és a liberalizmusra az önálló nemzeti út hirdetésével, nacionalizmussal válaszolnak. Az összeütközés korábban is megvolt, de most olyan nagy jelentőségű kérdésekben ütköznek, mint a Kínához és Oroszországhoz fűződő viszony, az európai integráció léte vagy nem léte.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET