fbpx

Mi - Ti

Újra szükség van szabadságharcosokra, veszélyben hazánk függetlensége!

Újra szükség van szabadságharcosokra, veszélyben hazánk függetlensége!

Ma is szabadságunkért és függetlenségünkért kell küzdenünk Thürmer Gyula szerint. A Munkáspárt elnöke Szegeden ünnepi beszédében szólt az EU válságáról, mint mondta, Európa népeinek függetlenségét a kapitalizmus leváltása, egy új társadalom, a szocializmus teremtheti meg. (https://szegedma.hu)

A Magyar Munkáspárt, nemzeti baloldali pártként a 48-as forradalmárok és szabadságharcosok örököseként tekint magára.  Napjainkban újra veszélyben Magyarország függetlensége. Újra szükség van szabadságharcosokra.

Manapság már nem Bécsben döntenek hazánk sorsáról, hanem Brüsszelben és Washingtonban, de a lényeg ugyanaz maradt. Idegen nagyhatalmak kizsákmányolható gyarmatként kezelik hazánkat.  Az elmúlt 27 évben –mióta hazánk nyugati érdekszférába került- tönkretették, leépítették a magyar ipart, a mezőgazdaságot. Bezárták a cukorgyárakat, a sertés- és baromfi feldolgozókat. Sok százezer, sőt millió embernek semmisítették meg a munkáját, megélhetését.

Nekünk, magyar dolgozó embereknek nem lehet érdekünk egy olyan ország, amelyben életünket idegen hatalmak szabják meg. Ma is a szabadságért és függetlenségért küzdünk.

Az EU-ban lehet bizonyos reformokat végrehajtani, de a lényegét nem lehet megváltoztatni. Az EU nem a népek, a dolgozók jólétét szolgáló intézmény, hanem a tőke érdekeit európai méretekben érvényesítő szervezet. Európa problémáit csak egy új társadalom oldhatja meg, amelyben nem a pénz a döntő, hanem az ember. Európa népeinek függetlenségét a kapitalizmus leváltása, egy új társadalom, a szocializmus teremtheti meg.

Magyar Munkáspárt

KÖVESS MINKET